85+ ile 80+'ın farkı nedir?

mustafa ary

Decapat
750 Watt 85 + Plus Bronze PSU var, 600 Watt 80+ normal var, bir de 550 watt normal PSU var. Hangisini almalıyım? 85+ ile 80+'ın farkı ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şebekeden çekilen gücün verimlilik değeridir. Sisteminize göre seçim yapmalısınız. Her 80+, 85+ diyen marka da güvenilir değil. Marka ve model belirtirseniz, yardımcı oluruz.

80+, prizden aldığı gücün en az %80'ini aktarabiliyor demek. 85+'da bu değer %85'e çıkar. Yani prizden 100W alırsa en az 85W'ı bileşenlere aktarır.
Hayır. Örneğin 500W harcayan bir sistemi ele alalım. %80 verimli PSU 625W çeker prizden. Ama sistemin kullandığı yine 500W.

Sistemin ihtiyacı neyse onu çeker. Prizden çekilen gücün verimliliği düşük olur, sistem bundan etkilenmez.

Hayır. Örneğin 500W harcayan bir sistemi ele alalım. %80 verimli PSU 625W çeker prizden. Ama sistemin kullandığı yine 500W.

Sistemin ihtiyacı neyse onu çeker. Prizden çekilen gücün verimliliği düşük olur, sistem bundan etkilenmez.
E ben ne demişim? 🙂 "prizden 100W çekerse 80'inini bileşenlere aktarır" siz de 625W çekerse 500'ünü aktarır demişsiniz. Aynı olayı fazla sayılarla açıklamışsınız🙂

Tam olarak yanlış bilgi verdiğim kısımı anlayamadım. Biraz daha açıklar mısınız?

Aynı şey değil. Sistemin ihtiyacı olan miktarı çekebilme yüzdesi diyebiliriz kısaca.
Dostum nasıl değil? Ben sistem 100W ihtiyaç duyuyorsa 80W verir mi demişim? Prizden 100W aldığını varsayıp sadece 80W'ı bileşene ulaşabilir demişim. Verimlilik bu değil mi? Bu söylediğimde rakamları büyütürsek 500W bileşene vermek için 625W alır sonucu çıkmaz mı?

Cümlene "prizden aldığı güç" diye girmişsin. Yani sanki PSU önce gücü çekiyor, sonra sisteme dağıtıyor gibi bir izlenim oluşturmuşsun. Ben de cümleni ilk okuduğumda garipsedim bu cümleyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı