85 OBP ile 88 OBP'li liseye gidilir mi?

sagopa1979

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ortaokuldan liseye geçtim OBP'm 85. OBP'si 88 olan bir okula nakil almak istiyorum ve boş kontenjanda var fakat OBP'm düşük kalıyor sizce okul beni alır mı? Şu anki ortalamama bakarlar mı? Yani bayağıdır bu okulu kazanmak için sınavlardan yüksek almaya çalışıyorum sınavlardan yüksek alırsam OBP'm yükselir mi? Yani gitmek istediğim okul ortalamama mı bakar yoksa eski OBP puanıma mı bakar.

Arkadaşlar ortaokuldan liseye geçtim OBP'm 85. OBP'si 88 olan bir okula nakil almak istiyorum ve boş kontenjanda var fakat OBP'm düşük kalıyor sizce okul beni alır mı? Şu anki ortalamama bakarlar mı?
Kontenjana girebilirseniz alınırsınız. Örneğin X okulunun 5 boş kontenjanı var siz 3. sıradasınız, bu durumda okula alınıyorsunuz. 6. veya daha yüksek sırada olduğunuz senaryoda okula alınmazsınız.

Sistem otomatik alıyor diye biliyorum. Başvuran kişilerin obpleri sıralanıyor ona göre 10 kişilik boş yer varsa ilk 10 kişi alınıyor diye biliyorum. Görebiliyor olman lazım kaç kişi başvurmuş sistemden ben de tam hatırlamıyorum ama başvur. 85obplik okula 75-70obp ile nakil olan vardı... Tamamen başvuran sayısıyla alakalı... Şanslıysan olur tabi. Her ay deneyebiliyor olman lazım eğer boş kontenjan varsa.

Obp, ortaokuldaki 4 senelik karne ortalaman olduğu için puanını yüksek tutmaya bak. (Üniversite içinse obp, lisedeki 4 senelik karne ortalaman)

Anladım. Peki şu anki ortalamama da bakarlar mı yani yüksek olursa faydası olur mu?

Eğer liseye geçtiyseniz ortaokul OBP'nize bakacaklarından dolayı etkilemeyecek ama notlarınızı yüksek tutun. Üniversite için çok önemli.

Anladım hocam teşekkürler yardımınız için.

ortaokuldaki 3 senelik ortalama yanlış olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…