8500₺ sistem SSD ve PSU tavsiyesi

Y4RBAY

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar alacağım PSU'da gerekli tüm koruma sertifikaları olan en az bronz veya Gold sertifikalı kaliteli bir PSU alacağım fakat sistemimin ortalama ne kadar Watt gerektireceğini bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X.
Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING 4400MHz(oc)
RAM: XPG 16 GB (2x8) Spectrix DDR4 4133MHz (2 adet Total'de 32GB)
SSD: 500GB veya 1TB M.2 SSD olacak fakat tam karar vermedim.

Düzeltme:
Kaç Watt gerektireceğini bilmiyorum, High Power gibi yüksek fiyatlı PSU'lara maalesef çıkamıyorum. XPG PYLON 650W 80+ Bronze güç kaynağına denk geldim bütçemden de bir tık yukarıda. Görüşleriniz nelerdir? Ve önerilerineze de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Veya.

Teşekkür ederim, XPG güç kaynağı marka olarak yeni yeni görüyorum güç kaynağında bu durum açıkcası biraz beni korkutuyor fakat az bir araştırma yaptım korumaları vesaire biraz iç ısıtıyor kullanıyor musunuz veya çevrenizde kullanan birileri var mı? Sistemim biraz anlaşıldığı üzere AutoCAD, 3DMax ve oyun odaklı aslında kendi istediğim parçalar bunlar ve beni hiç değilse 5-6 yıl götürsün istiyorum bundan dolayı da güç kaynağı seçerken temkinli olmam gerekli piyasada ki verimli ve bilindik güç kaynaklarına nazaran rakiplerine yakın mıdır?

High Power markası güzel güvenilir fakat bazı modelleri gözümü korkutuyor, sistemim için gereken minimum Watt değeri nedir bu konu hakkında pek bilgim yok fakat yukarıda @RPM'in belirttiği XPG güç kaynağına nazaran artı veya eksisi nedir?
Evet, detaylı bilgiler için:
Teşekkürler alınabilecek güç kaynağı listesine ekledim

XPG güç kaynağına nazaran artı veya eksisi nedir?
XPG almanız daha iyi olur. Ben o modeli görmemiştim. SSD olarak Samsung tercih edebilirsiniz. Kendim kullanıyorum.

Bu sistem 8500 lriaya geldiyse çok pahalı olmuş.

Sistem İtopya üzerinden toplandı kabalama fiyatı direkt, işlemci kısmında 700₺ daha ucuza başka sitelerden N11, hb gibi daha ucuza gelebiliyor ama konu bilgisayar oldu mu kargo konusunda falan bu şirketlere güvenemiyorum pek, sağlam gelme konusunda.
Öneriniz var ise dinlerim.
SSD olarak aşağıdakilerden birini tercih edebilirsiniz.
Peki alt kısımda belirttiğim M.2 SSD'ler fiyatına göre daha uygun ve performanslı değil midir pek bilmediğim markalar ama yinede sorayım dedim.
KIOXIA EXCERIA 500GB
James Donkey JD512 512GB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…