Başka seçenek çıkmıyor maalesef bende 5070 ti 7 7800x3d bir sistem diziyorum yavaş yavaş işlemciyi ve anakart ve ssdyi şimdiden alıyorum ekran kartıma param yetmiyor şuanlık dediğim gibi yavaş yavaş topluyorum.
Başka seçenek çıkmıyor maalesef bende 5070 ti 7 7800x3d bir sistem diziyorum yavaş yavaş işlemciyi ve anakart ve ssdyi şimdiden alıyorum ekran kartıma param yetmiyor şuanlık dediğim gibi yavaş yavaş topluyorum.
Hayırlı olsun güzel kombinasyon. Kasa havalandırman güzel olsun tüm fanların pwm modda ayarla. Sessiz çalışır kasan. RAM'leri de mümkünse cl 30 6000mhz seç patriot olabilir ben onu kullanıyorum. Ama sonra bios'dan 6000mhz ayar yapman gerekicektir.
Neden bu anakart özel sebebin var mı? Biraz pahalı geldi bana. B850m ve micro atx anakart. daha düşük fiyatlara aynı performansı veren anakart bulabilirsin.
Anakart performansa etkisi yok. Haberin olsun. 7800x3d'ye 1000₺ lik hava soğutucu ile soğuta bilrisin bizzat ben şuanki sistemide öyle.
Hocam anakartı araştırmadan direkt öyle 10dk aratarak buldum. Yani temel özelliklerine baktım sadece. Değiştirebilirim öneriniz varmı? bilgisayarı tamamladıktan sonra dediğiniz ayarları yaparım teşekkür ederim.
Hocam anakartı araştırmadan direkt öyle 10dk aratarak buldum. Yani temel özelliklerine baktım sadece. Değiştirebilirim öneriniz varmı? bilgisayarı tamamladıktan sonra dediğiniz ayarları yaparım teşekkür ederim.
Beyaz olması sorun teşkil etmez ise yeni nesil bir anakart modeli. Arka portları da fazla. 1x M2 SSD PCIe 5.0 x4 ve diğeri de PCIe 4.0 x4 takılabiliyor, Wifi 6E model. PCIE 5 x16 rtx 5000 serisi için. Üst segment fakat mikro atx ve şuan en uygun fiyatlı bunu buldum.
“Hocam, şimdilik daha bilmiyorum. Şuanki bileşenlerime uygun bir şey yapmaya çalışacağım. PSU ve kasaya 10 000 TL+ tarzı bir bütçe belirledim. Sıvı soğutma alabilirim belki, bilmiyorum. RAM’ler de çok pahallandı, artık ona ne kadar gidecek bilmiyorum, belki de 16 000 TL’den fazla.
“Hocam, şimdilik daha bilmiyorum. Şuanki bileşenlerime uygun bir şey yapmaya çalışacağım. PSU ve kasaya 10 000 TL+ tarzı bir bütçe belirledim. Sıvı soğutma alabilirim belki, bilmiyorum. RAM’ler de çok pahallandı, artık ona ne kadar gidecek bilmiyorum, belki de 16 000 TL’den fazla.
Anladım. Biraz acele edin diyeceğim yeni vergiler ve zamlar yürürlülüğe girmeden sistem alın. Keşke ramleri daha önce alsaydınız.
Alacağınız modelleri ve varyantları bir kenara yazın ve indirim kovalayın.
Ramleri 2.el param güvende alabilirsiniz daha uyguna gelebilir. Ama teknik bilginiz varsa test ederek alın uğraştırır ama daha uyguna getirmek münkün KFG' olan ürünleri. (kutu fatura garanti)
En son almadan önce yeni konu açın, son bir değerlendirme görüşü alın forumda.
CPU soğutucuya, çok para vermeyin bütçke kısıtlıysa dediğim gibi enermax'ın 140mm hava soğutucusunu kullanıyorum 1000₺ almıştım. undervolt ile oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Sıvı soğutucuyu sonra alabilirsiniz. Yani bu ürün bile işinizi görür ve 7800x3d soğutur.
2.El teknik bilginiz ve güvenli satıcı bulabilirseniz bakın derim, biraz uğraştırır ama daha iyi uygun ürün bulmak münkün.