8500 TL'ye monitör önerisi

MrDrZoom

Kilopat
Monitör
MSI 27" G274QPF E2, Gigabyte M27Q 27, Lenovo Legion R27QE 27
Bütçem esnek ama 8500TL bandında F/P monitör arıyorum. 15.6inç RTX 3060'lı dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Alacağım monitörü ana monitör olarak kullanacağım. Her ne kadar ana monitör olsa da pivot olması daha iyi olur.
Baktığım modeller arasında 2 monitör arasında kaldım.
1.si https://www.hepsiburada.com/lenovo-...-HBCV00006ZZZ54?magaza=Hepsiburada&wt_pc=epey (MSI 27" G274qpf E2 de alabilirim.)
2.si https://www.hepsiburada.com/gigabyte-m27q-27-2560x1440-qhd-170hz-0-5ms-hdmi-dp-type-c-hdr-400-kvm-ips-gaming-monitor-p-HBV000013E55W?magaza=Ebrar Bilgisayar&wt_pc=epey

1.monitör 8 bit + frc olduğu için 1.07 milyar renk gösterebiliyor. Diğer monitörde ise sRGB kapsamı %40 daha yüksek. Film, oyun vb. gibi şeylerde daha güzel renk vermesi için hangisini tercih etmeliyim emin olamadım. Sizce oyun, film ve türevleri için hangisi gözde daha iyi gözükür?
Farklı bir model önerirseniz ona da bakabilirim.

Not: Ölü piksel mevzusundan dolayı Lenovo yerine MSI alacağım gibi duruyor ama yine de şansımı denemek istiyorum.

Ölü piksel şans işi maalesef. Test ederek almak istiyorsanız yalnızca vatan yapıyor bu işi, İtopya da bırakmış artık. Birkaç hafta önce bu monitörü aldım, çok memnunum. Maalesef şansıma 2 ölü piksel çıktı ama dert edip iadeyle değişimle vs. uğraşmadım. Dikkatli bakılsa bile görünmüyor. Ghosting yok, herhangi bir sorun yok. Bir araştırın içinize sinerse değerlendirirsiniz.

ben Asus tuf VG24VQE 23.6 kullanıyorum gayet yeterli kalıyor. Fiyatıda 5k bandında,bende senin gibi kullanıyorum. Bu arada laptop ile monitör bağlarsan fps yükselmesi yaşayabilirsin mesela laptopda 100 alıyorken monitörde 200 fps alıyorum ben..

Ölü piksel şans işi maalesef. Test ederek almak istiyorsanız yalnızca vatan yapıyor bu işi, İtopya da bırakmış artık. Birkaç hafta önce bu monitörü aldım, çok memnunum. Maalesef şansıma 2 ölü piksel çıktı ama dert edip iadeyle değişimle vs. uğraşmadım. Dikkatli bakılsa bile görünmüyor. Ghosting yok, herhangi bir sorun yok. Bir araştırın içinize sinerse değerlendirirsiniz.

Birkaç gün önce 24inç olan versiyonunu almaya yeltenmiştim ama sonra vazgeçerek 2000TL daha fazla vererek daha iyi bir monitör almaya karar verdim. Tek sıkıntısı incehesapta satılması. Sanırsam bir ara ölü piksel mevzusu vardı incehesapta. Siz nereden almıştınız?

ben Asus tuf VG24VQE 23.6 kullanıyorum gayet yeterli kalıyor. Fiyatıda 5k bandında,bende senin gibi kullanıyorum. Bu arada laptop ile monitör bağlarsan fps yükselmesi yaşayabilirsin mesela laptopda 100 alıyorken monitörde 200 fps alıyorum ben..
Kullandığım dizüstü bilgisayarın paneli çok iyi olduğu için ana ekrandaki monitör ondan daha kalitesiz olursa sırıtır diye düşünüyorum. Bu yüzden mecbur IPS ve 10bit monitör alıyorum.
FPS konusu da advanced optimus'dan dolayı. Bir monitör bağladığında güç ekran kartına biniyor ve ekran kartından tam verim almaya başlıyorsun.

Birkaç gün önce 24inç olan versiyonunu almaya yeltenmiştim ama sonra vazgeçerek 2000TL daha fazla vererek daha iyi bir monitör almaya karar verdim. Tek sıkıntısı İncehesap'ta satılması. Sanırsam bir ara ölü piksel mevzusu vardı İncehesap'ta. Siz nereden almıştınız?

Ölü piksel her firmada ve her üründe çıkabilir, tamamen şans işi. Ben İtopya'dan aldım. Öncesinde mağazalarına denemek için gittim fakat ellerinde olmadığını ve monitörlerde ölü piksel testlerinin artık yapılmadığını söylediler. Şu an bu işi sadece vatan yapıyor orada da çok fazla çeşit yok. Ek olarak İtopya'da sipariş ettiğin monitörde 1 adet bile ölü piksel çıkarsa birebir değişim yapıldığını belirttiler ama belki yeni gelecek monitörde 2'den fazla çıkar veya daha farklı sorunlar yaşayabilirim düşüncesiyle risk alıp iade etmedim. Kaldı ki adam sana bu imkanı 1 veya 2 kez sunar, sonrasında stok yok şu yok bu yok diye yıldırmaya çalışırlar. Kalkıp da 30 tane sıfır kutu getirmeyecekler. Ölü piksel muhabbetine çok takılıyorsanız ve nokta hatasız olsun istiyorsanız tek çareniz Vatan.

Ölü piksel her firmada ve her üründe çıkabilir, tamamen şans işi. Ben İtopya'dan aldım. Öncesinde mağazalarına denemek için gittim fakat ellerinde olmadığını ve monitörlerde ölü piksel testlerinin artık yapılmadığını söylediler. Şu an bu işi sadece vatan yapıyor orada da çok fazla çeşit yok. Ek olarak İtopya'da sipariş ettiğin monitörde 1 adet bile ölü piksel çıkarsa birebir değişim yapıldığını belirttiler ama belki yeni gelecek monitörde 2'den fazla çıkar veya daha farklı sorunlar yaşayabilirim düşüncesiyle risk alıp iade etmedim. Kaldı ki adam sana bu imkanı 1 veya 2 kez sunar, sonrasında stok yok şu yok bu yok diye yıldırmaya çalışırlar. Kalkıp da 30 tane sıfır kutu getirmeyecekler. Ölü piksel muhabbetine çok takılıyorsanız ve nokta hatasız olsun istiyorsanız tek çareniz Vatan.
Dostum Philips'in kendi sitesinde ve incehesap'ta pivot özelliğiyle ilgili bir şey okuyamadım ama itopya'nın sitesinde pivot olduğu yazıyor. Acaba sende de pivot var mı?

Çok öneren duydum sanırım bende alacağım.

Arkadaşlar monitörü sipariş ettim bugün geldi. Bir sıkıntısı yok gibi duruyor. Monitör hakkında okuduğum ve onayladığım tek sıkıntısı yatay konuma getirdiğinizde mükemmel düzlüğe getiremiyorsunuz. Başka da bir eksisini görmedim.
Uzun kullanım sonrası tekrar dönerim buraya.

Arkadaşlar monitörü sipariş ettim bugün geldi. Bir sıkıntısı yok gibi duruyor. Monitör hakkında okuduğum ve onayladığım tek sıkıntısı yatay konuma getirdiğinizde mükemmel düzlüğe getiremiyorsunuz. Başka da bir eksisini görmedim.
Uzun kullanım sonrası tekrar dönerim buraya.

Hayırlı olsun. Test yaptınız mı, ölü piksel durumu vs. nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı