860 EVO Basit birim oldu

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
860 EVO kullanıyorum. 50 GB ayrılmamış alan vardı onun için genişlet dedim.

1654118914689.png

860 EVO'nun büyük kısmı böyle oldu.

Verileri kaybetmeden nasıl düzelteceğim?

Birimi silmeden normal birime dönüştüremezsiniz. Dinamik diskin amacıda budur. Normal diske dönüştürmek istiyorsanız mecburen ya verilerinizi yedekliyeceksiniz ya da verilerinize bay bay yapıp gerçekten birimi silip yeniden kuracaksınız. Birimi. Zaten birimi silip baştan kurunca sarı renk ve dinamik disk yazısı değişecektir.
Ben ne işe yarıyor diye zamanında bir kere tıkladım Windows XP'den 7'ye ilk geçtiğimiz yıllar 2010 da 1 TB'lık diski dinamik diske dönüştürdüm. Ne baska sistem tanıyor diski ne görebiliyor. Normal kullanıyosunuz. Ama 1 TB'lık diski 4 bölümede ayırsanız 4 bölümün hiçbiriside slinmez illaki tek parça halinde birimin üzerine gelip sağ tık yapıp birimi sil demeniz yeterli çözüm budur.

Birimi silmeden normal birime dönüştüremezsiniz. Dinamik diskin amacıda budur. Normal diske dönüştürmek istiyorsanız mecburen ya verilerinizi yedekliyeceksiniz ya da verilerinize bay bay yapıp gerçekten birimi silip yeniden kuracaksınız. Birimi. Zaten birimi silip baştan kurunca sarı renk ve dinamik disk yazısı değişecektir.
Ben ne işe yarıyor diye zamanında bir kere tıkladım Windows XP'den 7'ye ilk geçtiğimiz yıllar 2010 da 1 TB'lık diski dinamik diske dönüştürdüm. Ne baska sistem tanıyor diski ne görebiliyor. Normal kullanıyosunuz. Ama 1 TB'lık diski 4 bölümede ayırsanız 4 bölümün hiçbiriside slinmez illaki tek parça halinde birimin üzerine gelip sağ tık yapıp birimi sil demeniz yeterli çözüm budur.
Allah bu Windows'un disk yönetimi diye yaptığı şeyi kahretsin. O kadar veriyi yedekleyebileceğim yer de yok. Şu sorunları bi' bitmedi. Programlar işe yaramaz mı EaseUS vs.

Allah bu Windows'un disk yönetimi diye yaptığı şeyi kahretsin. O kadar veriyi yedekleyebileceğim yer de yok. Şu sorunları bi' bitmedi. Programlar işe yaramaz mı EaseUS vs.

Geri alabilir sorun yok. Microsoft yapmıyor ki bu diskleri. Diski üretenler böyle üretiyor kızacaksanız disk üreticilerine sorun. Bana kalırsa bu dinamik diskleri dönüştürüp kullanan şirket sayısı cok fazla. Hiçbir şey yapamıyorsun aynı örnek vereceğim şey gibi yurt dısından kayıtsız telefon alırsın yüksek modeldir ama kayıtsız oldugu için kullanamazsın. Bu aynı sizin dinamik disk örnegı gibi.

Geri alabilir sorun yok. Microsoft yapmıyor ki bu diskleri. Diski üretenler böyle üretiyor kızacaksanız disk üreticilerine sorun.
Bana sormadan niye basit birim yapıyor? Samsung mu yapıyor ki bunu hocam. Birimi genişlet dedim birleştirmek için. Keşke EaseUS falan kullansaydım.

EaseUS bana kalırsa reklam amaclıdır. saglam ta***lı birşey arıyorsan (r studio recovery) yi tavsiye ederim. cok umut yok gibi ise recuva öneriyorum.

@Wake BK JAPAN Ana diskimde yer açabilirsem verilerimi oraya atacağım ama şu an açamam yer. Bir süre böyle kalsa verilere bir şey olmaz değil mi?

Bana sormadan niye basit birim yapıyor? Samsung mu yapıyor ki bunu hocam. Birimi genişlet dedim birleştirmek için. Keşke EaseUS falan kullansaydım.

İyide ha siz yapmışsınız ha programla yapmışsınız aynı şey. Ve sistem otomatik olarak dinamik diske dönüştirmez ki diski. Muhtemelen siz yapmış olabilirsiniz.
bkz. bu konuya bakın nedense hep Samsung'larda oluyor böyle otomatik olarak.

İyide ha siz yapmışsınız ha programla yapmışsınız aynı şey. Ve sistem otomatik olarak dinamik diske dönüştirmez ki diski. Muhtemelen siz yapmış olabilirsiniz.
Ben bir şey yapmadım dediğim gibi. Ayrı 50 GB alan vardı disk ile onu birleştireyim dedim basit birim yaptı ve birleştirmedi de.

@Wake BK JAPAN ana diskimde yer açabilirsem verilerimi oraya atacağım ama şu an açamam yer. Bir süre böyle kalsa verilere bir şey olmaz değil mi?

Şu an araştırmalarıma göre %85 dosyaları hiçbir program kurtaramaz. Dinamik diskin bir diğer özelliği bu olsa gerek. Diskte kullandıgınız herhangi bir veriyi sildikten sonra tamamen diskten siliniyormuş normal disk gibi üzerine üzerine yazıp geçmiyormuş. Yabancı bir kaynaktan okudum.
Ben bir şey yapmadım dediğim gibi. Ayrı 50 GB alan vardı disk ile onu birleştireyim dedim basit birim yaptı ve birleştirmedi de.

Birleştirir gibi gösterir ama birleştirmez. CMD'den lisk disk yapsan o birim bile gözükmez. Nedenini ben de bilmiyorum cok garip ve gereksiz bir ayar. Ama illaki o ayarın olması bir nedendir. Yoksa oraya koymazlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı