Çözüldü 8670M harici ekran kartı devreye sokma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistemimde 7620G+8670M olmak üzere iki adet grafik birimi mevcut. Gerek CPU-Z gerek dxdiag üzerinde 8670M grafik birimini hiçbir şekilde göremiyorum. Ayrıca oyunlarda da devreye girmiyor. Aygıt yöneticisinde gözüküyor fakat hiçbir şekilde devreye girmiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz? Hiçbir programı doğru düzgün çalıştıramıyorum.

0.PNG
1.PNG
2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • AfterBurner kurun, orada gözüküyor mu GPU diye bakın.
  • Gözüküyorsa bu şekilde bir numarası olacak GPU1 veya GPU2 diye.

395190

• Şimdi bu GPU numarasını aklınızda tutun ve İzleme sekmesine gelin.
  • Burada söz konusu GPU için kullanım izlemeyi devreye sokun ve OSD'de göster seçeneğini işaretleyin:

395195

• Şimdi MSI AfterBurner arka planda açıkken oyuna girin ve GPU kullanımı değerine bakın.
Eğer bu değer %0 değilse harici ekran kartınız kullanılıyor demektir.
Radeon ayarlar menüsünde grafik birimi olarak 8670M olarak kullan şeklinde değiştiriniz. AMD üzerinde ayarın tam olarak nereden yapıldığını bilmiyorum fakat NVIDIA panelinde kullanılacak grafik birimini seçme ayarı mevcut. Eğer varsa ayarları kurcalayın ekran kartı yazılımının.

• AfterBurner kurun, orada gözüküyor mu GPU diye bakın.
  • Gözüküyorsa bu şekilde bir numarası olacak GPU1 veya GPU2 diye.

395190

• Şimdi bu GPU numarasını aklınızda tutun ve İzleme sekmesine gelin.
  • Burada söz konusu GPU için kullanım izlemeyi devreye sokun ve OSD'de göster seçeneğini işaretleyin:

395195

• Şimdi MSI AfterBurner arka planda açıkken oyuna girin ve GPU kullanımı değerine bakın.
Eğer bu değer %0 değilse harici ekran kartınız kullanılıyor demektir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı