vogotton
Centipat
Daha fazla
- SSD veya HDD modeli
- Samsung QVO 1 TB
HP Pavilion Gaming bilgisayarım var. Üzerinde kendine ait 256 GB M.2 SSD ile geldi uzun zaman boyunca 240 GB SATA3 SanDisk SSD ilave ederek kullandım. Yetmeyince yurt dışından akrabam ile Samsung QVO aldım. Cihazıma taktım dosyalarım harici HDD'den almaya çalıştığımda başlarda 100 MB hızlarla atma yaparken bir anda 0 Bayt düşüyor ve kalıyor. Daha sonra Steam üzerinden indirme yapmayı denedim bir süre sonra diske yazılamadı hatası veriyor. Cihazı yeniden başlatığımda bir süreliğine düzeliyor. Önce diskin MBR oldunu fark ettim CMD yardımıyla internetten bakarak GPT yaptım düzelme olmadı. Daha sonra aparat yardımıyla SSD'yi dışarıdan taktım atmalarda 20 30 MB olarak başlarda hız verdi sonlara doğru 750KB-350KB arasına indi. Ancak cihazımda önceden böyle bir sorun yoktu takarken SATA3 kablosuna zarar vermediğime eminim çok hassas davrandım ki önceki SSD'yi de ben takmıştım. SSD'de mi arıza vardır(ki sıfır SSD arızalı olması çok zor diyor herkes) cihaz ayarlarımda bir problem olabilir mi yoksa bilgisayarın SATA 3 kablosu böyle bir sorun yaratır mı konuda yardım edin kafam almıyor artık.
Son düzenleme: