8700K GTX 1060 FPS düşme sorunu

Purlieu

Centipat
Öncelikle herkese merhabalar, kolay gelsin.
Ben yaklaşık 6 aydır bir sorun yaşıyorum CS GO, PUBG, LOL fark etmiyor her şey yolunda giderken oyun içerisinde saniyelık FPS düşüşü, 10 FPS en fazla, MS artışı 15-20 ve ışınlanmalar oluyor. Bu sorun yaşandığından dolayı bu bir internet sorunu gibi geldi bana ve CMD'den ping değerime baktım sabit 1 ms değişmiyor. 5 dakika kontrol ettim. Google ping değerimde 23-25 arası geziyor, onu da 5 dakika kontrol ettım problemsiz görünüyor ve buna rağmen Superonline arayarak ping güncelleştirilmesini istedim ve ıp değişikliği bunlarda yapıldı. ( Bu arada ping yükselme sorununu 1 dakika içinde en az 6 kere falan yaşıyorum ) internetime kablo ile bağlıyım. CAT7 kablo bile aldım sorun belki kablo'dadır diye gelelim bilgisayara bu oyunları rahat rahat kaldıracak düzeyde bilgisayarım var. Düşük seviye grafiklerde oynuyorum zaten format attım belki virüs girmiştir diye. Driverlar sıkıntı çıkarmıştır belki dedim, hepsini yeniden kurdum. BIOS güncelledim termal macunlar falanda yenilendi, her şey yolunda ama problem düzelmiyor. Bir umut kendimi yanınıza attım belki bu problemleri yaşayan arkadaşlarım vardır benim gibi diye. Bilgisayarın özelliklerini de yazıyorum hemen.

Ekran kartı - NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
Anakart - ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING.
İşlemci - Intel i7 8700K 3,70GHz.
RAM - Kingston 8 - 8 16 GB.

Aynı işlemci ve ekran kartına sahibim daha önceden bende bu konu hakkında bir konu açmıştım. Gel zaman git zaman derken bilgisayarı sıfırladım ve şuanda hiç bir sorun yaşamıyorum.

MSI Afterburner benzeri bir program ile FPS düşüşü sırasında ne yaşandığını kontrol edip paylaşırsanız iyi olur.

Kullandığınız monitör 60 Hz ve aldığınız FPS değerleri bunun üzerinde ise böyle bir sorun yaşanabilir. Eğer durum bu ise V-Sync veya var ise G-Sync aktif edebilirsiniz.

Herhangi bi parçada sorun olabilir.
PSU kaç Watt? PSU değiştirip deneyiniz olmazsa, depolama için HD Tune, Ekran kartı için Furmark, Valley, Heaven testlerine arkada Msı After Burner ve GPUZ açıkken sokup bi test edin, Ram için MemTest, İşlemci için Prime95.
Bu testlere sokup başarılı ile bitirmeleri lazım.
Test sonucunda hala devam ediyorsa artık parça değiştirerek tek tek denenmesi lazım,başta anakart olmak üzere.
Umarım kronik sorun yoktur.

PSU 600W dediğiniz testleride yaptım hata yok bilgisayarı aldığımdan beri son 6 , 7 aydır yaşıyorum bu sıkıntıyı daha öncesinde 1 yıl yazdığım problemi yaşamadım
SSD veya HDD sorunu olabilir. HD Tune ve Crystal Disk programı ile test edin. Ayrıca RAM'ler kaç MHz?
SSD ve HDD taradım bir problem ile karşılaşmadım RAM 2400 MHz
MSI Afterburner'da şuanda çekemiyorum iş yerindeyim ama resimini atıyım videosu vardı şu ms artışı benım sanıyelık takılıp açılmama yol açıyor monitör asus vg248qe 144hz G-Sync yok malesef

Dosya Ekleri

• ZZ1 (2).png
    125,3 KB · Görüntüleme: 55
  • ZZ2 (2).png
    100,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…