8700K Hydro H115I sıvı soğutmayla 70 derece

Burakxred

Hectopat
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi 8700K işlemci ve Hydro H115I sıvı soğutma kullanıyorum, termal macunu yeni değiştirdim. 4, 3 GHz'da çalışıyor işlemcim, boşta 42 derecelerde H115I pomp sıvısı boştayken 35 derecelerde oyuna girdiğim zaman 42 derecelere kadar çıkıyor. Warzone'da işlemci %30 35 bazen 40'larda çalışırken 70 72 derecelere çıktığı oluyor min. 64 65'lerde aynı işlemciyi kullanan başka arkadaşlar Max 55 60'ları gördüğünü söylüyor acaba sıkıntı neden olabilir.

Kullandığım kasa Gamepower Uranos önde 3X fan arkada 1X egzoz fanı var sıvı soğutma fanları içerde ki havayı yukarıdan dısarı atacak şekilde montajlı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ek olarak CPU Z ile test yaptığım zaman %100 yük altında Max 88 derece görüyor fanlar 1800 RPM'de iken.
@Recep Baltaş
@BilgisayarKurdu

Son düzenleme:
Oyun optimizasyon sorunlarıyla alakalı olabilir. Pompa motorunu maksimum hızda çalıştırmıyo olabilirsin. Bzaen biosta pwm ayarı açılıyo pompa hızı ayarı değişebiliyor.

Oyun optimizasyon sorunlarıyla alakalı olabilir. Pompa motorunu maksimum hızda çalıştırmıyo olabilirsin. Bzaen biosta pwm ayarı açılıyo pompa hızı ayarı değişebiliyor.

aynı işlemci ile aynı oyunda daha düşük ısı alanlar var kendim sordum h115i kablo bağlantısını yaptım yazılım üzerinden 3000 rpm ayarlı pomp değeri burdan ayarliyken bios dan değişip oluyormu billgim yok
%30-35 kullanıma 70 derece fazla. Ben sorunun birazda kasadan kaynaklı oldugunu dusunuyorum Gamepower Pavyon kasa yapar sadece soğutmadan çok görüntü.

mx4 macun sürdüm fanları temizledim ama genede boşta 41 42 derecelerde oda sıcaklığı da 30 32 derece falan dır diye tahmin ediyorum msi afterburner ile cpu sıcaklığı takip ettiğimde 65 68 70 72 fazla sabit kalmıyor videolarda izlediğimde 1 2 derece oynarken bende biraz fazla oynuyor

Buna benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Sonra bi baktım pompa motorunun içindeki tel kontrolcü kartından kopmuştu. Corsair link kart arızası olmadığı için çalışıyo gösteriyodu. H100i kullanıyodum çöpe atmak zorunda kalmıştım. Sen bios fan ayarlarından bi kontrol et orda da ayarlarda sorun yoksa pompa motorunun çalışıp çalışmadığından emin ol.

HWMonitor ile fanların hızını anlık takip edebilirsin. Ben de 8700K kullanıyorum, stok frekansta voltajı 1.13'e düşürüp kullanıyorum. Soğutma Cooler Master ML240 Lite. Boşta 30 - 35 derece arasında.
CPU-Z ile test ettim, ortalama 70 Watt güç tüketimi ile 55 - 60 derece arasında çalışıyor.
Voltaj otomatik olsaydı da bunun en fazla 5 - 10 derece üstünde olurdu sıcaklık.
Prime95 Small FFT testinde 115 Watt güç tüketimi, 70 - 75 derece arası.
Pompa fanı arızalı değilse soğutucuyu tam oturtamamış olabilir misin?

Bios dan pomp kısmında neye dikkat etmem gerekiyor orda çizelge max da gözüküyor çalısıp çalısmadıgını nasıl anlayabilirim

Bios dan pomp kısmında neye dikkat etmem gerekiyor orda çizelge max da gözüküyor çalısıp çalısmadıgını nasıl anlayabilirim
Orda da maks gözüküyosa kasayı aç pompanın sesini, duymaya çalış ses gelmiyosa sıkıntı vardır. Eğer oda çalışıyorsa sıvı soğutma yetersiz gliyodur. Biostan işlemci çekirdek boost ayarını kapatırsın sıcaklık düşer. Termal macunu fazla sürmektende olabilir ayrıca.

Hwmonitör kullanıyorum hatta şuan size cpu z den sonra ki max sıcaklıkları da gösteren resmini atayım

pompanın çalışma sesini nasıl dinleyeceğim nasıl bir ses duymam lazım bu konuda hiç bilgim yok
pompanın çalışma sesini nasıl dinleyeceğim nasıl bir ses duymam lazım bu konuda hiç bilgim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…