İnceleme 8BitDo Ultimate C

Merhaba arkadaşlar, Amazon üzerinden yaklaşık 1 hafta önce aldığım 8BitDo Ultimate C Controller'ı yorumlayacağım. Öncelikle Amazon Germany'den geldiği için yaklaşık 500TL gümrük vergisi ödedim. Ürün 1000 TL, vergiyle 1500 oldu. Teslimat tarihi 30 gün civarı bir şey olduğu için öncelikli kargo hizmeti de aldım bu da 470 TL gibi bir şeye geldi kaba hesap 2000₺ tuttu. Ürünün elime ulaşması 3 gün sürdü. Gelelim controllera, ben bu morumsu rengini aldım.

Kutu içeriği:
Kutudan kullanım kılavuzu 2.4GHz adaptör ve Type-C bir kablo çıkıyor. Kablonun rengi de ürünle aynı.

Bluetooth ve 2.4GHz alıcı:
Üründe Bluetooth yok. Bluetooth olan modeli ayrı onda da 2.4GHz alıcı yok sanırsam bu Controllerın Pro modellerinde ikisi de birden var.

Ürün yazılımı:
8BitDo bircok kontrolcüsüne yazılım üretmiş fakat Ultimate C de yazılım desteği yok.

Diftstick sorunu:
Ölü bölge (deadzone) ayarı Steam de dahili olarak var fakat Steam dışı oyunlarda (Apex Legends, PUBG, Minecraft vs.) Driftstick olursa ne yapacağız derseniz kontrolcüye dahili olarak deadzone eklenmiş + ve - tuşlarına 5 saniye basılı tuttuğunuzda kol titriyor ve deadzone açıyor ayarlayamıyorsunuz alanını ama yeterli seviyede böylece driftstick sorunu ortadan kalkıyor.

Genel kalite:
Kolun alt kısmı komple tırtıklı üretilmiş tetikler ve RB LB tuşları da tırtıklı yüzeye sahip. Malzeme kalitesi iyi, joystickler kauçuk benzeri bir yapıya sahip hem sert hem yumuşak çözemedim ama kaygan değil. Joysticklerin ortası çukur bırakılmış parmağın daha iyi oturabilmesi için, ele oturuşu da gayet iyi.

Pil ömrü:
Pil ömrü yaklaşık 24 saat pilin dolma süresi 2 saat pilin azaldığına dair bir LED var öndeki Type-C girişinin yanında.

Titreşim motorları:
Titreşimleri birçok oyunda test ettim titreşimler yeterli seviyede. Titreşim seviyesi ayarlanamıyor, oyun ayarlarında varsa ayarlanabiliyor kol titreşimleri neredeyse her oyunun ayarlarından kapatılabiliyor.

Gördüğüm sorunlar:
Kol genel olarak iyi olsa da bazı kusurları var; dpadin yuvası dpadden büyük yapılmış, dpad yukarı sağa sola hareket edebiliyor birazcık çok da rahatsız edici bir şey değil açıkçası. Joysticklerde düz değil farklı tarafa bakıyor ikisi de fakat oynanışa etkisi yok.

Kol bu şekilde arkadaşlar bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin iyi Sosyaller.

Dosya Ekleri

• 20240624_182812.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 168
  • 20240624_182852.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 153
İnceleme harika da hocam bu kolun orijinal Xbox kolundan iyi olduğunu söyleyenler var. Sizin deneyimlerinizce bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnceleme harika da hocam bu kolun orijinal Xbox kolundan iyi olduğunu söyleyenler var. Sizin deneyimlerinizce bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam Xbox kontrolcüsü kadar var ya Xbox tarafında 8. nesil kontrolcü kullandım 1 ay kadar bununda genel kalitesi iyi aktif olarak kullanıyorum Dead by Daylight, Mortal Kombat falan oynuyorum bir sıkıntısını görmedim deadzone işide sorun olmadığından pek bir sorun yok bir parçası vs bozulur bilemem teknoloji şans işi biraz da durduk yere bozulabiliyorlar ama şu anlık Xbox kontrolcüsü kadar kaliteli olduğunu düşünüyorum Xbox kontrolcüsü alsan kaba hesap 3000 tutar ona şarj edilebilir pil ve pilleri şarj etmek için adaptör alsan 500 civarı bir şeye geliyor 2 tanede yedek pil alsan 700 belki 800 görür yani 3800TL civarına geliyor bir gamepad için bu kadar vermek pek akıl karı değil hocam almayı düşünürsen benim aldığım yerden alabilirsin Amazon.com.tr en ucuz burada bulabildim ben 1500TL civarı bir şeye geliyor teslim süresi biraz uzun olabilir beklerim dersen al gitsin Xbox kontrolcülerinin fiyatı almış başını gitmiş zaten.

Son düzenleme:
Şarja takarken normal kabloyu mu bağlıyorsunuz? Ben kabloyu adaptöre ve kontrolcüye taktım. 2 saat oldu fakat kırmızı LED yanıyor hala acaba şarj olmadı mı?

Şarja takarken normal kabloyu mu bağlıyorsunuz? Ben kabloyu adaptöre ve kontrolcüye taktım. 2 saat oldu fakat kırmızı LED yanıyor hala acaba şarj olmadı mı?

Çıkardıktan sonra sönüyor mu ışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…