8GB RAM Çalışmıyor

Bilgisayarıma yeni bir RAM aldım. Fakat bu işler hakkında hiçbir bilgim olmadığı için sanırım sistemime uygun RAM'i değil de yanlış bir RAM aldım, çünkü çalışmadı. Sanırım sorun bilgisayarımdaki parçaların frekanslarının uyuşmaması ile alakalı. Sizlerden aşağıda sistemim hakkında verdiğim linklere bakarak aldığım RAM'in neden çalışmadığını bana söyleminizi istiyorum. Sebebini bilirsem ona göre uygun br RAM Alabilirim. İlginiz için teşekkürler... :)

Yeni aldığım RAM: Longline 8gb Ddr3 1600mhz Pc Masaüstü Ram Lngddr316008gb - n11.com

Anakartım: Captcha Verification

İşlemcim: ntel® Core™2 Quad Q6600 İşlemci (8M Önbellek, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri

Çözüm
Önceki sistemimde kullandığım anakartı kullanıyorsunuz. Bu anakart RAM seçicidir ve toplam 8 Gb destekler. Siz tek modül 8 Gb almışsınız. 2 adet 4 Gb alabilirsiniz. Ben şu üründen iki adet kullandım :
Kingston KVR1333D3N9/4G

NOT: Bu arada aldığınız ürün kapalı kutu ise ve açmadıysanız 14 gün içerisinde geri iade hakkınız var. Satıcıyla iletişime geçerek; anakartınızla uyumsuzluğunu sonradan anladığınızı izah edip, geri iade yapabilirsiniz.
Önceki sistemimde kullandığım anakartı kullanıyorsunuz. Bu anakart RAM seçicidir ve toplam 8 Gb destekler. Siz tek modül 8 Gb almışsınız. 2 adet 4 Gb alabilirsiniz. Ben şu üründen iki adet kullandım :
Kingston KVR1333D3N9/4G

NOT: Bu arada aldığınız ürün kapalı kutu ise ve açmadıysanız 14 gün içerisinde geri iade hakkınız var. Satıcıyla iletişime geçerek; anakartınızla uyumsuzluğunu sonradan anladığınızı izah edip, geri iade yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
RAM slotun sıkıntılı olabilir iki slotu da denedin mi ?.
RAM slotlarımda herhangi bir sorun yok. Şu anda kullanmakta olduğum RAM'ler gayet iyi durumda çalışmakta.
Önceki sistemimde kullandığım anakartı kullanıyorsunuz. Bu anakart RAM seçicidir ve toplam 8 Gb destekler. Siz tek modül 8 GB almışsınız. 2 adet 4 Gb alabilirsiniz. Ben şu üründen iki adet kullandım :
Kingston KVR1333D3N9/4G

Yardımın için çok sağ ol. Söylediğin RAM'den 2 adet alıcam. Ama aldığım RAM kutuda değil de paket içerisinde geldi. Dediğim gibi açtım bilgisayarıma taktım ve denedim, çalışmadı. 14 günü henüz dolmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımın için çok sağ ol. Söylediğin RAM'den 2 adet alıcam. Ama aldığım RAM kutuda değil de paket içerisinde geldi. Dediğim gibi açtım bilgisayarıma taktım ve denedim, çalışmadı. 14 günü henüz dolmadı.
Rica ederim. Kutudan kastım, paketti zaten 🙂 Sağlık olsun. İkinci elde de satabilirsin. Sıfır gibi ürün ne de olsa. Kolay gelsin!

Kingston KVR1333D3N9/4G
Bu RAM'den 2x4 olmak üzere alırsam, sorunsuz çalışır mı sistemimde?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı