8GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.90

omurus02

Kilopat
Daha fazla  
Fotoğrafta görüldüğü gibi 64 bit sisteme sahip olmama rağmen 8 gb rami'min 3.90'ını kullanabiliyorum. Bios'u felan güncellemem gerek sanırım ama nasıl güncellerim? Yardımcı olursanız sevinirim. Anakart modelim asus m5a97 R2.0. Teşekkürler.

Windows 10 64 bit kur. Anakart modelini Google'da aratıp BIOS sürümünü bul. Anakart'ın üreticisini veya tam modelini AIDA 64 veya dxdiag sayesinde bulabilirsin.

Biosumu güncelledim. Sonuç değişmedi. Windows 10 yapmaya çalışırken SECOND BOOT hatası veriyor. Yardım ederseniz sevinirim. Ramimin tamamını kullanmak istiyorum.

Dostum şu resme bakınca kendi bilgisayarımı gördüm sanki Aynı sorundan bende müzdariptim 8GB ram ama 3,90 gözüküyordu, 2 defa garantiye gitti kullanıcı hatası diye döndü, Biosta ana ekranda ramleri 8gb olarak görüyor, advanced menüsünde 3 Modul 12 gb olarak görüyordu (sonradan 4 gb ram daha alınca 3 modül oldu başta iki modüldü) Memtest'te 1,5 saat test ettirdim hiçbir sorun bulmadı ama kullanılabilir yazısını ne yaptıysam kaldıramadım, en sonunda rami 2'ye böldüm Yani sana diyeceğim herşeyi denediysen ve hala bu durumdaysa muhtemelen ram modülün birinde sıkıntı vardır ki garanti servisi bile sıkıntının ne oldugunu bulamıyor... Tek tek takıp bilgisayarı başlatmayı dene, birde yerlerini değiştir felan demişlerdi bana, bende işe yaramadı ama belki sende işe yarar. Deneyip sonucu yazarsan ve ramlerin marka model belirtirsen sevinirim. Benimkiler HyperX Savage'ydi. Ayrıca ana kartımızda aynı model.

Merhaba aynı sorun bende vardı ve şu şekilde çözdüm;
Bellek veya Bellek yuvasında arıza olabilir,eğer bellek 2 adet ise ilk önce birisini yuvalardan birine tak ve dene çalışıyorsa diğerini tak diğeri çalışıyorsa zaten yuvalardan birinde sorun vardır.Yuvaların çalışıp çalışmadığını belleklerden bir tanesini bütün yuvalara takıp deneyebilirsin.zaten açılmadığı zaman takılı olduğu yuva bozuk demektir garantisi varsa garantiden yararlan yok ise diğer yuvaları kullanmayı dene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…