8GB RAM takviyesi yapmak

Burhanglrsoy

Centipat
İlk defa masaüstü kasa sahibiyim, şu an 8 GB RAM takılı darboğaz oluyor. Aynı model marka bir 8 GB RAM daha alıp Dual Channel yapabilir miyim?
Fiziksel olarak RAM'i taktıktan sonra yapmam gereken bir şey var mı?

Sistem:
Apacer panther 8 GB CL16 3000MHz, R5 1600 AF, RX5600 XT ve Gigabyte B450 S2H.

Yapabilirsiniz. Sistemin elektriği kesik iken takın. Sonrasında bilgisayarı çalıştırın. BIOS kontrollerinizi yapın bakın bakalım MHz değerleri falan yerli yerindemi. Sonrasında kullanabilirsiniz.

Dual Channel yapmanızın herhangi bir mahsuru yok
Sadece BIOS'tan yeni alacağinız RAM'in MHz değerini 3000 yapmayı unutmayın.

Yapabilirsiniz. Sistemin elektriği kesik iken takın. Sonrasında bilgisayarı çalıştırın. BIOS kontrollerinizi yapın bakın bakalım MHz değerleri falan yerli yerindemi. Sonrasında kullanabilirsiniz.

Ben kasamı internetten toplamıştım bana kurulu gelmişti RAM MHz değerlerini hiç konrol etmek aklıma gelmemişti. RAM'lerim 3200 MHz kontrol etmemde fayda vardır değil mi ? Acaba toplattığım yer yapmış mıdır diye merak ettim şimdi.

Bende hazır sistem olarak sipariş verdim, BIOS ekranından bakmanı tavsiye ederim, benim BIOS ekranımda 2133mhz seçiliydi, 3000mhz yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…