8x4 32 GB RAM Kullanımı

Olabilir. Sonuçta RAM'ler kit değil. İllaki 4 modül takacaksanız dörtlü kit alın.

Olabilir. Sonuçta RAM'ler kit değil. İllaki 4 modül takacaksanız dörtlü kit alın.

Trident Z Neo dörtlüsü yok diye biliyorum. O yüzden 2 adet Dual kit.
X570 Tomahawk anakarta 3600 MHz Trident Z Neo takmayı düşünüyorum, OC açmayacağım.

İllaki 4 modül veya illaki 32 GB RAM almak zorunda mısınız? Sistemde neler yapacaksınız? Oyunculuk için bu isteğiniz son derece gereksiz, belirteyim.

Anakartının resmi sitrsinde destek kısmında bellek uyum listeleri vardır. O listede RAM'in varsa kit olarak maksimum kaç slot kullanabileceğin bellidir. O listede yoksa RAM'in deneme yanılma ile anlarsın.
Örnek olarak eski RAM'ime ait destek bilgisi:
eski RAM.jpg

Bu da yeni RAM'im:
yeni RAM.jpg

Bu yüzden eski 2x8 RAM'imi 4x8 yapmadım. Satıp yine bu listede bulunan 2x16 RAM aldım.

Dual (2x16 GB=32 GB) olarak 4400MHz RAM destekleyen anakart 4 RAM kiti var diye 4 RAM'de (4x8GB=32 GB) aynı GHz değerlerinde çalışmaz. Açıklamalarda görülür. Mesela 3000GHz hızında ancak çalışır. Başta AMD olmak üzere RAM'lerin ayarı Dual olmasıdır. 4X verimli olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı