9.000 TL monitor dahil sistem tavsiyesi

WestMarket

Hectopat
Herkese merhabalar, aklımda bazı sorular var. Oyunlara ne kadar ilgim olsa da bilgisayar parçalarını hiç bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Soru 1- MPK işlemci ve tray işlemci arasındaki fark nedir?
Soru 2- 2700 soket ve 3600 soket arasındaki fark nedir? (Aradaki 400 TL farka değer mi? )
Soru 3- Anakart seçiminde neye dikkat etmeliyim?
Soru 4- Bellek için 2 adet 8 GB mi almalıyım yoksa bir adet 16 GB mi?
Soru 5- Zotac Gaming RTX 2070 mini 8 GB GDDR6 Gaming ekran kartı bu fiyata en iyi alabileceğim ekran kartı bu mu ?
Soru 6- Bana oyunlar için çok yer gerekiyor Samsung 1TB 860 qvo SSD disk önerir misiniz? Yoksa eklemeli 2 tane mi almalıyım ?
Soru 7- Mönitor seçimi olarak AOC marka önerir misiniz 144Hz olanlarından düşünüyorum
Soru 8- Soğutma sistemi için herhangi bir şey alınır mı? Böyle bir sisteme sıvı soğutma falan gördüm, benim için ısınmaması çok iyi olur

Kasa için bütceyi 7000 civarında düşünüyorum, monitör de galiba 2000 TL civarı. Kaliteli markalar için ekstra ödeyebilirim. Yani sonuçta bir kere alacağım, almışken iyisini almalıyım. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1584190776759.png

İşlemci olarak 3600 son derece yeterlidir.

Anakart olarak B450'ler arasında en F/P gördüğüm Gaming X modelidir.

RAM olarak 3000MHz Corsair en ucuzunu seçtim, ufak ve basit bir OC ile 3200-3600 yapılabilir.

ZOTAC 2070, sizin de dediğiniz gibi bu bütçeye çok tatlı gider. 5700XT de alınabilir, tercih size kalmış.

SSD olarak Samsung'dan şaşmamanızı öneririm. QVO da olsa Samsung olsun.

Kasa geniş ve havadar, kişisel tercih yani, sadece önerimi yaptım.

PSU, fazla fazla yeterli ve kaliteli GOLD / yarı modüler.

Monitör, çok fazla önerildiğini gördüğüm için önerdim.

NOT: Stok soğutucu günlük kullanıcı için yeterli olacaktır. Kasa zaten çok havadar ve içindeki fanların görevini iyi yapmasına yardımcı oluyor. Bileşenleri giriş seviye değil orta+ F/P seçmeye çalıştım. Farklı markalar seçilerek daha makul bir sistem belki oluşturulabilir ancak en fazla 500TL düşebilir fiyat.

@sinerji

1- MPK ile Tray aynı anlama geliyor diye biliyorum. Kutusuz işlemci anlamına geliyor. Performans, garanti süresi her şeyi aynı sadece kendi kutusu yok. Böylece daha az yer kaplayarak daha fazla işlemci getirebiliyor markalar, ucuz yollu oluyor ulaşım.
2- 3600 tek çekirdek performansı olarak daha iyi ve ve mimari olarak daha yeni nesil. Bence o farka değer, 3600 çok iyi bir işlemci.
3- Anakart seçiminde VRM yapısı, ses yongası gibi şeylere dikkat edilebilir. Benim önerim f/p olarak Gigabyte B450 Gaming X.
4- Tabii ki de iki adet 8GB olmalı. Tek 16 olursa single channel çalışır, iki adet 8 olursa dual channel çalışır. Dual channel daha performanslıdır. Özellikle Ryzen serisi için çok önemli. Bu arada alacağınız bellekler 3000MHz'in altında olmasın kesinlikle
5- RTX 2070'ler arasında en ucuzu evet ama o fiyat bandında AMD kanadında ondan daha ucuz olup daha performanslı kartlar var. Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC örnek olarak.
6- 860 Evo iyidir, bütçe yeterse 970 Evo, SX8200 Pro, MP510 da olabilir.
7- AOC kullanıcıları memnun gördüğüm kadarıyla. 24G2U modeli çok tavsiye ediliyor.
8- Bütçe yeterse sıvı soğutma alınabilir ama düzgün bir şey için en az 600-700 TL masraf yapmanız gerekir. Stok soğutucu fazlasıyla yetecektir. Bütçeyi ana parçalara ayırmak her zaman daha iyi olacaktır. Sıvı soğutma tarzı "upgrade" edilebilecek ürünleri sonradan almanızı öneririm.
@actanonverba 'in attığı sistem güzel olmuş. Dilerseniz ekran kartını AMD kanadında 5700 XT ile değiştirebilirsiniz. Size kalmış, Gaming OC modeli f/p olarak iyi bir model. Bütçe yeterse Gaming X veya Nitro+ da olabilir.

Bilgisayar için en iyi aşağıdaki olur diye düşünüyorum.

Monitörü de başka arkadaşlar önerebilir.
Son derece güzel bir sistemmiş. AMD ekran kartı önyargınız yok ise düşünülebilir.

1- MPK ile Tray aynı anlama geliyor diye biliyorum. Kutusuz işlemci anlamına geliyor. Performans, garanti süresi her şeyi aynı sadece kendi kutusu yok. Böylece daha az yer kaplayarak daha fazla işlemci getirebiliyor markalar, ucuz yollu oluyor ulaşım.
2- 3600 tek çekirdek performansı olarak daha iyi ve ve mimari olarak daha yeni nesil. Bence o farka değer, 3600 çok iyi bir işlemci.
3- Anakart seçiminde VRM yapısı, ses yongası gibi şeylere dikkat edilebilir. Benim önerim f/p olarak Gigabyte B450 Gaming X.
4- Tabii ki de iki adet 8GB olmalı. Tek 16 olursa single channel çalışır, iki adet 8 olursa dual channel çalışır. Dual channel daha performanslıdır. Özellikle Ryzen serisi için çok önemli. Bu arada alacağınız bellekler 3000MHz'in altında olmasın kesinlikle
5- RTX 2070'ler arasında en ucuzu evet ama o fiyat bandında AMD kanadında ondan daha ucuz olup daha performanslı kartlar var. Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC örnek olarak.
6- 860 Evo iyidir, bütçe yeterse 970 Evo, SX8200 Pro, MP510 da olabilir.
7- AOC kullanıcıları memnun gördüğüm kadarıyla. 24G2U modeli çok tavsiye ediliyor.
8- Bütçe yeterse sıvı soğutma alınabilir ama düzgün bir şey için en az 600-700 TL masraf yapmanız gerekir. Stok soğutucu fazlasıyla yetecektir. Bütçeyi ana parçalara ayırmak her zaman daha iyi olacaktır. Sıvı soğutma tarzı "upgrade" edilebilecek ürünleri sonradan almanızı öneririm.
@actanonverba 'in attığı sistem güzel olmuş. Dilerseniz ekran kartını AMD kanadında 5700 XT ile değiştirebilirsiniz. Size kalmış, Gaming OC modeli f/p olarak iyi bir model. Bütçe yeterse Gaming X veya Nitro+ da olabilir.
Ne yazdıysa +1 :)

Ekran kartını dediğimiz gibi önyargınız yok ise 5700XT seçilebilir. Nitro+ veya Gaming X önerdiklerim arasındadır. @24099 'ın atmış olduğu sistem de çok iyimiş. 24G2U monitör başka yerden alınabilir ve sistem tamamlanabilir. İkinci SATA SSD'nizi zaten 500GB yetmez ise istediğiniz zaman satın alıp sisteme kolayca ekleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 513822
İşlemci olarak 3600 son derece yeterlidir.

Anakart olarak B450'ler arasında en F/P gördüğüm Gaming X modelidir.

RAM olarak 3000MHz Corsair en ucuzunu seçtim, ufak ve basit bir OC ile 3200-3600 yapılabilir.

Zotac 2070, sizin de dediğiniz gibi bu bütçeye çok tatlı gider. 5700XT'de alınabilir, tercih size kalmış.

SSD olarak Samsung'dan şaşmamanızı öneririm. Qvo da olsa Samsung olsun.

Kasa geniş ve havadar, kişisel tercih yani, sadece önerimi yaptım.

PSU, fazla fazla yeterli ve kaliteli Gold / yarı modüler.

Monitör, çok fazla önerildiğini gördüğüm için önerdim.

Not: Stok soğutucu günlük kullanıcı için yeterli olacaktır. Kasa zaten çok havadar ve içindeki fanların görevini iyi yapmasına yardımcı oluyor. Bileşenleri giriş seviye değil orta+ F/P seçmeye çalıştım. Farklı markalar seçilerek daha makul bir sistem belki oluşturulabilir ancak en fazla 500TL düşebilir fiyat.

@Sinerji.

Öncelikle teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bu fiyatları sinerjiden mi hesapladınız yoksa hepsinin ayrı sitelerden fiyatları mı ben montaj kısmından falan da anlamıyorum tek bir yerden almak benim için daha iyi olacaktır bu yazdıklarınız toplu şekilde mi bilgi verir misiniz?

1- MPK ile tray aynı anlama geliyor diye biliyorum. Kutusuz işlemci anlamına geliyor. Performans, garanti süresi her şeyi aynı sadece kendi kutusu yok. Böylece daha az yer kaplayarak daha fazla işlemci getirebiliyor markalar, ucuz yollu oluyor ulaşım.
3- Anakart seçiminde VRM yapısı, ses yongası gibi şeylere dikkat edilebilir. Benim önerim F/P olarak Gigabyte B450 GAMING X.
4- Tabii ki de iki adet 8 GB olmalı. Tek 16 olursa Single Channel çalışır, iki adet 8 olursa Dual Channel çalışır. Dual Channel daha performanslıdır. Özellikle Ryzen serisi için çok önemli. Bu arada alacağınız bellekler 3000MHz'in altında olmasın kesinlikle.
6- 860 Evo iyidir, bütçe yeterse 970 Evo, SX8200 PRO, MP510 da olabilir.
@actanonverba'in attığı sistem güzel olmuş. Dilerseniz ekran kartını AMD kanadında 5700 XT ile değiştirebilirsiniz. Size kalmış, Gaming OC modeli F/P olarak iyi bir model. Bütçe yeterse Gaming X veya Nitro+ da olabilir.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim beni bilgilendiriniz PCH S Class 1.0 [PC Hocası] | R7 2700X ZOTAC RTX 2070 16GB RGB DDR4 512GB M.2 PCI-E SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com bu sistemin üstüne eklemeyi düşünüp kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum sizce böyle daha mı uygun olur? Bu attığım sizce nasıl?

Bilgisayar için en iyi aşağıdaki olur diye düşünüyorum.

Monitörü de başka arkadaşlar önerebilir.

Bu siteyi ilk defa gördüm böyle bir siteden almama ailemin izin vereceğini düşünmüyorum :/ Ancak sistem gerçekten güzel gözüküyor.

Benim deneyimim olmadığı ve montajdan anlamadığım böyle ayrı ayrı almam mümkün değil sizce ne yapayım?

Öncelikle teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bu fiyatları sinerjiden mi hesapladınız yoksa hepsinin ayrı sitelerden fiyatları mı ben montaj kısmından falan da anlamıyorum tek bir yerden almak benim için daha iyi olacaktır bu yazdıklarınız toplu şekilde mi bilgi verir misiniz?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim beni bilgilendiriniz PCH S Class 1.0 [PC Hocası] | R7 2700X ZOTAC RTX 2070 16GB RGB DDR4 512GB M.2 PCI-E SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com bu sistemin üstüne eklemeyi düşünüp kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum sizce böyle daha mı uygun olur? Bu attığım sizce nasıl?

Bu siteyi ilk defa gördüm böyle bir siteden almama ailemin izin vereceğini düşünmüyorum :/ Ancak sistem gerçekten güzel gözüküyor.

Benim deneyimim olmadığı ve montajdan anlamadığım böyle ayrı ayrı almam mümkün değil sizce ne yapayım?
Benim önerim @24099 ’ın attığı sistemdir. Parçaları cidden kaliteliymiş, fiyatı da güzel. QP bilindik bir site. Ayrıca o gördüğünüz sistemin Youtube’da incelemesi de var, Technopat ile beraber oluşturulmuş bir sistem zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

evet sistem gerçekten güzel videoda msi monitör kullanılmış sizce AOC marka mı tercih etmeliyim yoksa MSI mı ?
Sistemde monitör yok.
Monitör olarak AOC 24G2U tavsiye ediliyor. Ben MSI MAG241CR kullanıyorum, memnunum. F/p olarak ben de 24G2U öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı