WestMarket
Hectopat
Son derece güzel bir sistemmiş. AMD ekran kartı önyargınız yok ise düşünülebilir.Bilgisayar için en iyi aşağıdaki olur diye düşünüyorum.
QP Gaming XT - R5 3600 / 16 GB / RX 5700 XT / 512 GB SSD Oyun Bilgisayarı
Ücretsiz Montaj ve Kargo, Windows 10 Deneme Sürümü Kurulumu, Performans Testleri ve Hızlı Teslimatwww.qp.com.tr
Monitörü de başka arkadaşlar önerebilir.
Ne yazdıysa +11- MPK ile Tray aynı anlama geliyor diye biliyorum. Kutusuz işlemci anlamına geliyor. Performans, garanti süresi her şeyi aynı sadece kendi kutusu yok. Böylece daha az yer kaplayarak daha fazla işlemci getirebiliyor markalar, ucuz yollu oluyor ulaşım.
2- 3600 tek çekirdek performansı olarak daha iyi ve ve mimari olarak daha yeni nesil. Bence o farka değer, 3600 çok iyi bir işlemci.
3- Anakart seçiminde VRM yapısı, ses yongası gibi şeylere dikkat edilebilir. Benim önerim f/p olarak Gigabyte B450 Gaming X.
4- Tabii ki de iki adet 8GB olmalı. Tek 16 olursa single channel çalışır, iki adet 8 olursa dual channel çalışır. Dual channel daha performanslıdır. Özellikle Ryzen serisi için çok önemli. Bu arada alacağınız bellekler 3000MHz'in altında olmasın kesinlikle
5- RTX 2070'ler arasında en ucuzu evet ama o fiyat bandında AMD kanadında ondan daha ucuz olup daha performanslı kartlar var. Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC örnek olarak.
6- 860 Evo iyidir, bütçe yeterse 970 Evo, SX8200 Pro, MP510 da olabilir.
7- AOC kullanıcıları memnun gördüğüm kadarıyla. 24G2U modeli çok tavsiye ediliyor.
8- Bütçe yeterse sıvı soğutma alınabilir ama düzgün bir şey için en az 600-700 TL masraf yapmanız gerekir. Stok soğutucu fazlasıyla yetecektir. Bütçeyi ana parçalara ayırmak her zaman daha iyi olacaktır. Sıvı soğutma tarzı "upgrade" edilebilecek ürünleri sonradan almanızı öneririm.
@actanonverba 'in attığı sistem güzel olmuş. Dilerseniz ekran kartını AMD kanadında 5700 XT ile değiştirebilirsiniz. Size kalmış, Gaming OC modeli f/p olarak iyi bir model. Bütçe yeterse Gaming X veya Nitro+ da olabilir.
Eki Görüntüle 513822
İşlemci olarak 3600 son derece yeterlidir.
Anakart olarak B450'ler arasında en F/P gördüğüm Gaming X modelidir.
RAM olarak 3000MHz Corsair en ucuzunu seçtim, ufak ve basit bir OC ile 3200-3600 yapılabilir.
Zotac 2070, sizin de dediğiniz gibi bu bütçeye çok tatlı gider. 5700XT'de alınabilir, tercih size kalmış.
SSD olarak Samsung'dan şaşmamanızı öneririm. Qvo da olsa Samsung olsun.
Kasa geniş ve havadar, kişisel tercih yani, sadece önerimi yaptım.
PSU, fazla fazla yeterli ve kaliteli Gold / yarı modüler.
Monitör, çok fazla önerildiğini gördüğüm için önerdim.
Not: Stok soğutucu günlük kullanıcı için yeterli olacaktır. Kasa zaten çok havadar ve içindeki fanların görevini iyi yapmasına yardımcı oluyor. Bileşenleri giriş seviye değil orta+ F/P seçmeye çalıştım. Farklı markalar seçilerek daha makul bir sistem belki oluşturulabilir ancak en fazla 500TL düşebilir fiyat.
@Sinerji.
1- MPK ile tray aynı anlama geliyor diye biliyorum. Kutusuz işlemci anlamına geliyor. Performans, garanti süresi her şeyi aynı sadece kendi kutusu yok. Böylece daha az yer kaplayarak daha fazla işlemci getirebiliyor markalar, ucuz yollu oluyor ulaşım.
2- 3600 tek çekirdek performansı olarak daha iyi ve ve mimari olarak daha yeni nesil. Bence o farka değer, 3600 çok iyi bir işlemci.
3- Anakart seçiminde VRM yapısı, ses yongası gibi şeylere dikkat edilebilir. Benim önerim F/P olarak Gigabyte B450 GAMING X.
4- Tabii ki de iki adet 8 GB olmalı. Tek 16 olursa Single Channel çalışır, iki adet 8 olursa Dual Channel çalışır. Dual Channel daha performanslıdır. Özellikle Ryzen serisi için çok önemli. Bu arada alacağınız bellekler 3000MHz'in altında olmasın kesinlikle.
5- RTX 2070'ler arasında en ucuzu evet ama o fiyat bandında AMD kanadında ondan daha ucuz olup daha performanslı kartlar var. Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC örnek olarak.
6- 860 Evo iyidir, bütçe yeterse 970 Evo, SX8200 PRO, MP510 da olabilir.
7- AOC kullanıcıları memnun gördüğüm kadarıyla. 24G2U modeli çok tavsiye ediliyor.
8- Bütçe yeterse sıvı soğutma alınabilir ama düzgün bir şey için en az 600-700 TL masraf yapmanız gerekir. Stok soğutucu fazlasıyla yetecektir. Bütçeyi ana parçalara ayırmak her zaman daha iyi olacaktır. Sıvı soğutma tarzı "upgrade" edilebilecek ürünleri sonradan almanızı öneririm.
@actanonverba'in attığı sistem güzel olmuş. Dilerseniz ekran kartını AMD kanadında 5700 XT ile değiştirebilirsiniz. Size kalmış, Gaming OC modeli F/P olarak iyi bir model. Bütçe yeterse Gaming X veya Nitro+ da olabilir.
Bilgisayar için en iyi aşağıdaki olur diye düşünüyorum.
QP Gaming XT - R5 3600 / 16 GB / RX 5700 XT / 512 GB SSD Oyun Bilgisayarı
Ücretsiz Montaj ve Kargo, Windows 10 Deneme Sürümü Kurulumu, Performans Testleri ve Hızlı Teslimatwww.qp.com.tr
Monitörü de başka arkadaşlar önerebilir.
İşlemci: Amd AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci 10186221 | Trendyol
Anakart: MSI B450M-A Pro Max AMD B450 3200MHz DDR4 mATX Anakart B450M-A-PRO-MAX | Trendyol
RAM: XPG 16GB (2x8GB) Gammix D30 3200MHz DDR4 CL16 Dual Kit Ram AX4U320038G16-DR30 Y10176388 | Trendyol
Ekran kartı: Palit RTX2070 Super JS 8GB 256Bit GDDR6 Ekran Kartı Fiyatı
SSD: Toshiba Ocz RC500 500GB 1700MB-1650MB/S M2 PCIe Nvme 3D NAND Fiyatı
Kasa: Sharkoon TG4 RGB USB 3.0 Temperli Cam ATX Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com
Güç kaynağı: Sharkoon SHP650 V2 650W 80 Plus 120mm Fan Siyah Power Supply - incehesap.com
Monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) FreeSync/GSync FHD Curved Oyuncu Monitör 210178596 | Trendyol
Benim önerim @24099 ’ın attığı sistemdir. Parçaları cidden kaliteliymiş, fiyatı da güzel. QP bilindik bir site. Ayrıca o gördüğünüz sistemin Youtube’da incelemesi de var, Technopat ile beraber oluşturulmuş bir sistem zaten.Öncelikle teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bu fiyatları sinerjiden mi hesapladınız yoksa hepsinin ayrı sitelerden fiyatları mı ben montaj kısmından falan da anlamıyorum tek bir yerden almak benim için daha iyi olacaktır bu yazdıklarınız toplu şekilde mi bilgi verir misiniz?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim beni bilgilendiriniz PCH S Class 1.0 [PC Hocası] | R7 2700X ZOTAC RTX 2070 16GB RGB DDR4 512GB M.2 PCI-E SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com bu sistemin üstüne eklemeyi düşünüp kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum sizce böyle daha mı uygun olur? Bu attığım sizce nasıl?
Bu siteyi ilk defa gördüm böyle bir siteden almama ailemin izin vereceğini düşünmüyorum :/ Ancak sistem gerçekten güzel gözüküyor.
Benim deneyimim olmadığı ve montajdan anlamadığım böyle ayrı ayrı almam mümkün değil sizce ne yapayım?
Sistemde monitör yok.evet sistem gerçekten güzel videoda msi monitör kullanılmış sizce AOC marka mı tercih etmeliyim yoksa MSI mı ?