9.000 TL sistem toplama

Berkay544

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim bir arkadaşım 9.000 TL’ye sistem toplayacak ve ben ona şöyle bir sistem hazırladım kendim. Arkadaşım sadece oyun oynuyor video render vs. hiçbir şey yapmıyor, o yüzden Intel bir sistem dizdim. Bir de arkadaş RGB’ ye biraz takıntılı.
Şu an bu sistem 8560 TL gibi bir fiyat tuttu. Diğer ekipmanları zaten var onlar da şunlar (yazmamın sebebi PSU’nun yetip yetmeyeceğini bir gözden geçirmeniz için):
  • Mouse: Razer Mamba Kablosuz Oyuncu Mouse Fiyatı - Taksit Seçenekleri
  • Klavye: Razer Blackwidow Chroma V2
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak GIGABYTE Z390 AORUS ELITE Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) RGB Anakart | ITOPYA seçin. Bunun dışında zaten 3 parça ver ve güzel. Mamba'ya kablo takılıyor muydu hatırlamıyorum lakin takılmıyorsa Razer Deathadder Elite öneririm. Klavye olarak ise Corsair K70 almalısınız. Zira Cherry MX Razer'in switchlerinden çok daha kalitelidir.
Klavye, mouse, HDD, kasa, PSU ve işlemci soğutucu zaten arkadaşımda hazır olarak var. Anakart olarak sizin yazdığınızı da gördük ama onu alırsa başka bi PSU daha alması gerekicek o da bütçesini biraz zorluyor. Çünkü arkadaşımın PSU’sun da 1 tane 4+4 CPU güç girişi var. Sizin yazdığınız anakartta ise 8+4 var.
Ve evet Mamba’ya kablo takılıyor.

Fark etmediğim bir ayrıntı. PSU yeterli olacaktır.
Hem zaten çok overclock yapan biri değil alacak olan kişi. O işlerden pek anlamıyor zaten. Ben ona en son olarak net bir sistem göstereceğim o da alacak. O yüzden Z370 bir anakart seçtim. Yoksa ilk başta evet sizin dediğiniz de gözüme çarpmıştı ama güç kaynağı da sıkıntı çıkardığı için onu es geçmiştim. 8+4 olarak anakartı 4+4 lük kabloyla çalıştırmanın bir yolu varsa o anakartı almak daha mantıklı olur. Bildiğiniz bir yol var mı?

Msi GeForce RTX 2070 Armor 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı incehesap.com

Armor modeli inceleme (sıcaklık testleri ve ileri sayfalarda OC testleri var detaylı şekilde. Kart stock hızda 64 dereceyi geçmemiş stres altında.):MSI GeForce RTX 2070 Armor 8G review
Kartı kullanan bir arkadaşımızın yorumu: MSI RTX 2070 Armor alınır mı?

Gaming Z'ye o kadar para harcamak bana mantıklı gelmiyor Armor modeli varken. Z390 anakartın sadece 8 pin ile de çalıştığını forumlarda çokça okudum, ekstra 4 pin ekstrem overclock durumlarında stabiliteyi bozmamak ve ek güç sağlayabilmek için konulmuş diye biliyorum.

Z390 anakartın sadece 8 pin ile de çalıştığını forumlarda çokça okudum, ekstra 4 pin ekstrem overclock durumlarında stabiliteyi bozmamak ve ek güç sağlayabilmek için konulmuş diye biliyorum.
O zaman o z390 olan anakartı almasında bir sakınca yok yani? Hiç overclock yapmayacak çünkü arkadaşım.
Gaming Z'ye o kadar para harcamak bana mantıklı gelmiyor Armor modeli varken.
Bunda biraz haklısınız ama biraz araştırdım hem gaming z nin hızları bir tık daha fazla hem de yukarıda da belirttiğim gibi arkadaşım RGB ye biraz takıntılı.

Siz mağazaya son olarak bir danışabilirsiniz ama sorun olacağını sanmıyorum. Hele ki stock frekansta. @Berkay544

4+4 ile de çalıştırırsınız sistemi ama yük bindiğinde stabil kalmayabilir sisteminiz buna da gerek yok.
Emin misin stabil kalmayacağına, ben çünkü geçtiğimiz hafta bir hayli araştırdım bu 8+4 pin anakart meselesini ve hiç böyle bir şey okumadım. i5 9600K kullanıcıları tek 8 pin ile kullanımda hiç sorun belirtmemişler.

Siz mağazaya son olarak bir danışabilirsiniz ama sorun olacağını sanmıyorum. Hele ki stock frekansta. @Berkay544

Emin misin stabil kalmayacağına, ben çünkü geçtiğimiz hafta bir hayli araştırdım bu 8+4 pin anakart meselesini ve hiç böyle bir şey okumadım. i5 9600K kullanıcıları tek 8 pin ile kullanımda hiç sorun belirtmemişler.
Emin değilim bunu deneyimleme şansım olmadı. Genelde +4pin overclock için kullanılıyor sanırım. Bilen birilerine sormak lazım. @Recep Baltaş @MF

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı