9:16 renderlanan video telefonda 16:9 oluyor

kdrfthoz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Assetto Corsa'da klip yapmak istiyorum. Telefonda paylaşacağım için en boy oranı 9 16 olarak kayıt alıyorum. Windows ayarlarından dikey ayarını seçtiğim zaman 9 16 oluyor fakat bu kaydı Shotcut üzerinden renderlayarak telefona aktardığımda 16 9 ve küçük kalitesiz kayıt alıyorum. MediaFire üzerinden aktarımı sağlıyorum. Rendersız şekilde deneyemiyorum çünkü videolar AVI ve çok büyük boyutlu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarda olması gerektiği gibi ancak telefonda ekranı kaplamıyor.

Güncellemede bulunmak istiyorum. Videoyu CapCut'tan renderladığım zaman sorun kalmıyor fakat kalite düşüyor. Sanırım shotcutla alakalı bir durum. Bir ayar bozuk mu acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Fark ettiğim bir durum daha var. Klipleri Xiaomi oynatıcısı oynatıyor. İntagram ve TikTok'ta görüntü 16 9 oluyor. Videoları 1080 1920 çözünürlükte alıyorum. Shotcuttan 1920 1080 çıkardığım için olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (165).png
    Ekran Görüntüsü (165).png
    470,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konu dışı bir şey soracağım Short Cut'ta CapCut kadar çeşitli efekt barındırıyor mu?

Merhaba arkadaşlar. Assetto Corsa'da klip yapmak istiyorum. Telefonda paylaşacağım için en boy oranı 9 16 olarak kayıt alıyorum. Windows ayarlarından dikey ayarını seçtiğim zaman 9 16 oluyor fakat bu kaydı Shotcut üzerinden renderlayarak telefona aktardığımda 16 9 ve küçük kalitesiz kayıt alıyorum. MediaFire üzerinden aktarımı sağlıyorum. Rendersız şekilde deneyemiyorum çünkü videolar AVI ve çok büyük boyutlu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Güncellemede bulunmak istiyorum. Videoyu CapCut'tan renderladığım zaman sorun kalmıyor fakat kalite düşüyor. Sanırım shotcutla alakalı bir durum. Bir ayar bozuk mu acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Fark ettiğim bir durum daha var. Klipleri Xiaomi oynatıcısı oynatıyor. İntagram ve TikTok'ta görüntü 16 9 oluyor. Videoları 1080 1920 çözünürlükte alıyorum. Shotcuttan 1920 1080 çıkardığım için olabilir mi?

16:9 olarak dikey değil de yatay kayıt almayı deneyebilir misin hocam

1920*1080 olarak aldığın için hocam sen direk çözünürlüğü bozuyosun zaten özel çözünürlük ile çıkarman senin için daha iyi olacaktır 1080*1920 şeklinde ilk yapıyorsan o şekilde renderla

16:9 olarak dikey değil de yatay kayıt almayı deneyebilir misin hocam
Hocam yatayda sorun yok.Şuanda bir şey keşfettim.1080 1920 çıkardığımda sorun ortadan kalktı.Fakat bir sorun daha çıktı.Kodlayıcı kalitesiyle oynadığımda ekran kareleşiyor.90 da denedim desenimsi şeyler çıktı ekranda.

Telefon nedir acaba bir de onu öğrenebilir miyim yeni telefonlar 16:10 çalışıyor

Ekran büyüdüğü için 16:10 olarak çıkartırsan tam görüntü alırsın hocam 1920*1200 şeklinde

Ve Instagram TikTok için 16:9 olarak çalışır tüm platform cihazlarla uyumla çalışması için

Mesela videoyu benimle paylaşabilir misin hocam mümkünse?

Telefon nedir acaba bir de onu öğrenebilir miyim yeni telefonlar 16:10 çalışıyor

Ekran büyüdüğü için 16:10 olarak çıkartırsan tam görüntü alırsın hocam 1920*1200 şeklinde
Tam tersi aldığımda sorun kalkıyor hocam.Örneğin yatayda 1920 1080 varsayalım.Dikeyde tam tersi denediğimde sorun kalmadı.

Ve Instagram TikTok için 16:9 olarak çalışır tüm platform cihazlarla uyumla çalışması için

Mesela videoyu benimle paylaşabilir misin hocam mümkünse?
https://www.mediafire.com/file/qjew5jhyhgrg4mx/55.mp4/file

Dediğim gibi yeni cihazlarda tam görüntü için 16:10 şeklinde render alman gerekli cihazda yatay dikeyi ona göre ayarlayabilirsin ama 16:9 çalışıyor Instagram ve diğer platformlar ama 16:10 render alıp da o şekilde kullanmayı deneyebilirsin

16:10 çıkartıp verir misin hocam bir de bana bu videoyu

IMG_0398.png Kenarları görüyorsun hocam

ve sana tüyo hocam
1742088008821.png

Telefona gönder telefondan yükle hocam o şekilde daha düzgün duruyor IMG_0400.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı