9. Nesil intel destekli anakarta i7-i5-i3 9. nesil işlemciler takılır mı?

9.nesil işlemci için (9400F) Z370 alıp BIOS güncellemesi yaptırarak kullanmak sizce mantıklı mı?
Fİyanı uygunsa mantıklı ama aralarında 40-50 TL fark varsa almışken Z390 almalı. Çok yüksek ise 500-550 TL verip B360 alınmalı bence ilerde K ibareli işlemci almayacaksan.
Şöyle yapmak istiyorum i5 9400f yada i5 9600k alıp ilerleyen zamanlarda bütçemi arttırıp i7 9. nesil serisi işlemciye yükseltmeyi düşünüyorum
Hocam Bilgisayar bileşenleri konusunda pek bilgili değilsin galiba sana şöyle söyleyim. i5 9400F çok ekstrem ihyicaçların yoksa sana yeterli olacaktır. Uygun fiyatlı bir B360 anakart ile bütçenide yormaz. 1150 TL flan 9400F üstüne 550 TL flan bir B360 alırsın işlem biter.
i5 9600k alırsan bu işlemci yanında Z serisi anakart olmalı. Üstüne K ibareli işlemcilerin yanında soğutucu gelmez en az 250-300 TL verip soğutuc alman gerekir. Ve OverCLok yapılabilir ama şuan i5 9600K 2000 TL civarında üstüne 1000 TL verip Z390 anakart alacan üstüne 300 TL verip soğutucu alacan çok masraflı olur. Zaten i5 9600K aldımı sana en az 5-6 sene yeter performasn olarak ilerde i7 9700k almana gerek bile kalmayabilir. OC ile çok rahat 5.0 Ghz hızları görürsün 9600k işlemcide.

Hayır takamazsın. Çünkü işlemci anında anakarta çok gizli bir mikrokod yükler ve sadece o işlemcinin takılabildiği bir anakart haline gelir. Bu sayede Intel seni yeni anakart almaya zorlar ve anakart üreticilerine sattığı blank chipset'lerle intel zengin olur. İşte bütün bunlar Rockafeller ailesinin korkunç planı.

"9. nesil intel destekli anakarta, 9. nesil işlemciler takılır mı?" sorusunun cevabı; "hayır 9. nesil işlemcileri destekleyen ankartlara sadece 8. nesil işlemciler takabilirsin" değildir herhalde. Ya bu soru anormal, ya da espresso beni fena çarptı.

Kesinlikle zaten ben de bunu yıllardır yapıyorum, anakart değiştirmeden cpu değiştirdiğim çok oldu.

Ama BIOS doğrudan 9. nesil desteklemiyorsa, yani BIOS upgradeleri üretici yapmamışsa (eski stoklar) önce mutlaka bir önceki nesil ile yapılması lazım. MSI Notebook bilgisayarımı servise götürdüğümde birisi bunun için geldi, satıcı bu bilgiyi verememiş, çocuk uğraşmış uğraşmış sonradan önce BIOS uprade gerekli olduğunu öğrenmiş, çok kızgındı ama servis bizim sorunumuz değil dedi.

ÖzkanK ya ayrıca çok teşekkür ederim, bilmediğim bir şey öğrendim, Z370 anakartların 9. nesil desteklemediğini sanıyordum. Kendi Asus kartımın sitesinden de kontrol ettim. BIOS upgrade ile destekliyormuş. Z390 anakart almaktan kurtuldum çünkü önemli bir özelliği görünmüyor. Sadece entegre Wifi eklenmiş sanırım.

Keşke bunu hafta sonu okumuş olabilseydim, hb.com da %18 indirim vardı. Bir sonrakine artık.

Anakartlarda her zaman bu şekildedir. Soket uyumlu olduğu taktirde BIOS güncellemesi yaparak yeni çıkan işlemciler kullanılabilir.

Sence 3000 küsür masraf etmek yerine 3.Nesil Ryzen almak ne kadar mantıklı? (B450 Anakartla birlikte) Yoksa İ5 9600K serisinden şaşmamak en doğrusu mu dersin?(Yeni sistem toplayacağımdan çok aradayım RTX 2070'le birlikte)

3. Nesil Ryzen ların TR fiyatlarını ve performans değerlerini görmek lazım. Uygun fiyatlı olursalar Ryzen almak daha mantıklı olur. En baba B450 anakartı Asus TUF veya MSİ Tomahawk B450 KDV inidirmleri zamanı 600-650 TL gibi fiyatlara alabiliyorsun üstüne Ryzen tarafında soğutucu masrafın yok ve yeni işlemciler 1500-2000 TL bandında olursa bence mantıklı olur almak. İntel tarafı çok geri kalır. Yoksa i5 9600k almak istesen en az 3000 TL üstü masrafın olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…