9. Nesil işlemci ile Z370 anakart BIOS güncellemesi olur mu?

PS1K0

Kilopat
Öncelikle herkese merhaba,
i5 9600K işlemcim ile MSI Z370 GAMING PRO Carbon ac anakarta BIOS güncellemesi yapabilir miyim?
Biraz araştırdım ve Z370 anakartlarda sadece 8. nesil işlemci ile BIOS Update'nin mümkün olduğu söyleniyor bu doğru mu?
Eğer doğruysa BIOS Update yaparsam nasıl bir sorun ile karşılaşırım? Ve 8. nesil işlemci gerektirmeden başka bir şekilde Update yapamaz mıyım?

Windows+R bastıktan sonra Çalıştır açılıcak. Oraya msinfo32 yazıp enter'a bas. Çıkan ekrandan BIOS sürümünü söylerseniz güncellemeye gerek olup olmadığını söyleyebiliriz.

Kutusundan çıkan sıfır bir Z370'e 9600K takarak çalıştıramazsın, BIOS güncellemesi yapamazsın.

Ayrıca o anakart işlemci olmadan BIOS Update desteği sunmuyor.

Peki bir sorum var size; anakarta daha önceden 8. nesil işlemci takılmış olup güncellemesi yapılmışsa ve 9. nesil için uygun bir hale geldikten sonra 9. nesil işlemciyi takıp bilgisayarı kullandıktan bir süre sonra tekrar bir BIOS güncellemesi gelirse bu güncellemeyi tekrardan 8. nesil işlemci takamama gerek kalmadan direk 9. nesil işlemcim ile gerçekleştirebilir miyim?

9. Nesili desteklenmeyen bir sürüme çekerseniz anakartı 9. Nesil bir işlemci ile çalışmayacaktır.
Son bir sorum var; Z370 anakart i5 9600K'da performans olarak bir sıkıntı yaşatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Z370 anakart ne kadar iyi model ve hesaplı da olsa sıfır alınacaksa aynı fiyatlarda Z390 varsa Z390 alınması taraftarıyım.
İyide hocam Z390 ın gerçektende bir farkını görmedim bence alaksı yok kessinlikle 500 lira az ver z370 al diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…