9.sınfta nasıl çalışılır?

Daha fazla  
Arkadaşlar yeni 9 olucagım. Bu sene derslere nasıl çalışacağım, hepsine nasıl vakit ayrıcağım sadece yazılı odaklı mi gitmeliyim pek bilemedim. Kaynak öneriside olabilir şimdiden sağ olun😊

İlk olarak alışmaya ve arkadaş edinmeye bak derslere gelirsek biyoloji kimya ve fizik acayip zor diğer dersler halledilir ama bu 3 derse özellikle dikkat et sırf bu 3 ders yüzünden sınavlardan okuldan soğumuştum.

10. sınıfım şu tavsiyede bulunabilirim dersi derste dinle bu gerçekten çok önemli arkadaşla konuşayım falan derken bir bakıyosun ders bitiyor bir şey anlamıyosun sonra milletten not istiyosun. Dersi derste dinle notlarını tut. Ben bunu yapıyorum ayrıca yazılı dönemlerinde de her sınavın önceki akşamı not hazırlıyorum kendime 1 2 sayfa civarı önemli yerleri yazıyorum sonra ertesi gün okulda çalışıyorum herkes için uygun olmayabilir bu yazılıya çalışma şekili ama bir deneyebilirsin. Ha bu arada ilk sınavlarından düşük alırsan moralini bozma bu çok normal yazılımdan 5 almıştım ilk sınavdan sene sonu 70 ortalamayla kapattım yazılımı. Genel ortalama 80.

Konular basit sadece dersleri dinlemen yeterli olur. Çok kasma gez eğlen. İstersen evinin yakınında dershane varsa yazılabilirsin okul sınavlarına çalışmana yardım eder tecrübe olmuş olur senin içinde. Ben 9-10 da gitmiştim ucuz ve çok iyi bir yer değildi ama olsun hem eğlenceliydi hem de okul sınavlarında yardımı olmuştu. 11-12. sınıfa gelince daha kaliteli bir yerleri tercih edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı