9. sınıf bilgisayar bilimleri dersi için proje fikri önerisi

sonerbrc

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlarım, iyi akşamlar. Bilgisayar bilimleri dersinde bir proje yapmam lazım ancak aklıma fikir gelmiyor. Basit proje fikirleri verebilir misiniz rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak şimdi bazı şeyler vardır sorulmaz. Mesala bu sorduğunu giriyorsun ChatGPT'ye ona senin burada yazdığın aynı şeyi. Oda sana şöyle çıktı veriyor:

Tabii ki! İşte basit bilgisayar bilimleri projesi fikirleri:

1. Not Defteri Uygulaması: Basit bir metin düzenleyici oluşturarak kullanıcıların metin dosyalarını oluşturmasına, düzenlemesine ve kaydetmesine olanak tanıyan bir uygulama yapabilirsiniz.

2. To-Do List Uygulaması: Kullanıcıların yapılacaklar listesi oluşturmasına, görevleri eklemesine ve işaretlemesine olanak tanıyan bir to-do list uygulaması yapabilirsiniz.

3. Hesap Makinesi: Temel matematik işlemlerini (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) gerçekleştiren bir hesap makinesi uygulaması yapabilirsiniz.

4. Sözlük Uygulaması: Kullanıcıların kelime araması yapabileceği ve kelimenin tanımını, eşanlamlılarını, karşıt anlamlılarını vb. gösteren bir sözlük uygulaması yapabilirsiniz.

5. Not Alıcı Uygulama: Kullanıcının metin tabanlı notlar almasına ve bunları kategorilere ayırmasına olanak tanıyan bir uygulama yapabilirsiniz.

6. Basit Bir Web Tarayıcısı: Kullanıcıların URL'leri girebileceği ve temel web sayfalarını görüntüleyebileceği basit bir web tarayıcısı yapabilirsiniz.

7. Basit Bir Resim Düzenleyici: Temel resim düzenleme işlevlerini (kırpma, boyutlandırma, döndürme, filtre uygulama) gerçekleştirebilen bir resim düzenleyici uygulaması yapabilirsiniz.

8. Rastgele Şifre Oluşturucu: Kullanıcının istediği uzunlukta rastgele şifreler oluşturabilen bir uygulama yapabilirsiniz.

9. Zamanlayıcı Uygulaması: Belirli bir süreyi geri sayan ve kullanıcıya bildirimde bulunan bir zamanlayıcı uygulaması yapabilirsiniz.

10. Basit Bir Quiz Uygulaması: Kullanıcıya sorular soran ve verilen cevaplara göre doğru/yanlış puanları hesaplayan bir quiz uygulaması yapabilirsiniz.

Bu fikirler, başlangıç düzeyindeki projeler için size ilham verebilir. Seçtiğiniz projeyi kendi ilgi alanlarınıza ve bilgi düzeyinize göre uyarlayabilirsiniz. İyi şanslar!

Chat GPT yasak değil mi?

Selam dostlarım, iyi akşamlar. Bilgisayar bilimleri dersinde bir proje yapmam lazım ancak aklıma fikir gelmiyor. Basit proje fikirleri verebilir misiniz rica etsem?
Kod kullanman zorunlu değilse App İnventor diye bir site var bir bak istersen. Kodları yazıyla yazmıyor birleştiriyorsun tek fark o.

Kusura bakma reis konuyu programlama sandım.
Bir şey demedim acaba ben mi hata yaptım diye sordum. Arkadaşın ödevini yapacak kadarda cömret değilim yani ödevini yapacaksamda ChatGPT'den yapmam. Alırım bir 1000 TL'sini elimle yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…