9.Sınıf Biyoloji Ödevi

deux freres

Megapat
Makaleler
1
İyi akşamlar arkadaşlar. Bugün sınıfta ki en şanslı kişi ben çıktım :D. Biyoloji öğretmenimiz ishal olan hastalara su, şeker ve tuz neden verilir? Bunun hakkında sunum yapacaksın dedi. İnternette biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Yarına kadar hazırlamam gerekli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

İshal durumunda sık sık tuvalete gideriz. Bunun sonucunda da vücudumuzda ki bazı yaşamsal maddeler azalır bunları yerine koymalıyız ki hayati tehlike ortadan kalksın öncelikle ishal durumunu anlaman için ishali araştırmalısın sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Mide sindirim işlemimi tamamlayıp artıkları dışarı atmak için bağırsağa gönderdiğinde atılacak atıkların bir kısmı bağırsak hareketleri ile emilime devam eder ve en son dışkı posa haline gelir. Bağırsakta olan her hangi bir mikroptan dolayı bağırsak bu emilimi tamamlayamaz sulu dışkı şeklinde dışarı atılır. Bu sulu dışkı şeklinde atılmasında vücut içinde bulunun başta su, tuz, şeker ve birçok mineral bağırsak tarafından emilim tamamlanmadığından atılır. İşte bu yüzden ishal olan kişiye su içinde tuz ve şeker takviyesi yapılır.

Mide sindirim işlemimi tamamlayıp artıkları dışarı atmak için bağırsağa gönderdiğinde atılacak atıkların bir kısmı bağırsak hareketleri ile emilime devam eder ve en son dışkı posa haline gelir. Bağırsakta olan her hangi bir mikroptan dolayı bağırsak bu emilimi tamamlayamaz sulu dışkı şeklinde dışarı atılır. Bu sulu dışkı şeklinde atılmasında vücut içinde bulunun başta su, tuz, şeker ve birçok mineral bağırsak tarafından emilim tamamlanmadığından atılır. İşte bu yüzden ishal olan kişiye su içinde tuz ve şeker takviyesi yapılır.
Bu yazıyı internetten aldıysan rica etsem linkini verir misin? Power pointten hazırlayacağım için biraz uzun olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı