9.Sınıf Ders Programı ve Odaklanma sorunu

184424

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2017
Mesajlar
3.375
Makaleler
2
Çözümler
16
Evet arkadaşlar. Bu yıl üzerimde bir moral bozukluğu var ve hiç derslerime odaklanamıyorum. Ayrıca düzenimi sağlayamıyorum. Malum 9.sınıfta bunlar normal fakat ben artık bundan çıkmayı istiyorum son sınavlarıma 3 hafta var. Saat 8:30'da okula 15:30 da okuldan çıkıyorum. Sizce yapılacak en iyi şey ya da şeyler nelerdir?
 
Merhaba. Öncelikle umarım mutlu bir geleceğin olur. Ortaokul sonrası Lise 1. Sınıfta benzer bir durum yaşamıştım muhtemelen farklı noktalardan. Benim bakış açıma göre ilk büyük sorun motivasyon eksikliğidir. Ne istediğini, nasıl istediğini bilmediğin bir şeyi elde etmek için harcayacağın vakit hem bedenini hem ruhunu yorar. Kendine bir yol seçmeli çok radikal olmayan değişiklikler dışında, yolun dışına çıkmamalısın kendini bir yola ait hissedersen odaklanman bir o kadar kolaylaşır. Kendini kitap dünyasına kaptırabilirsin, en azından bir süre farklı bir formata alışırsın. Sınavlar hiçbir şey. Zamanının çoğunu alıyor okul ancak doğru planlama ile sana kalan vakitte azımsanacak gibi değil.
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. İyi forumlar.
 
Kendine iyi bir dost bulmalısın, kitap...
Haklısınız. Onunla dost olmalıyım onunla dosttan öte olmalıyım bir nefes kadar nefesten öte hayattaki en önemli kaynak kendileri. Zaten ağabeyime söyleceğim bilgisayara format atarsa o alemden uzak duracağım kesin. Ayrıca eski anılarım aklıma gelince moralim yerle bir oluyor. Öncelikle geçen yıl TEOG sınavında uygulayacağım taktikler burada etkili olur mu? Aynısı
 
Bende 9.sınıf öğrencisiyim ve gerçekten senin dediğin şeyleri bende yaşıyorum. Ben hayatımda hiç okul değiştirmemiştim ve 8 yıllık arkadaşlarım vardı ve bu yıl alışmakta çok zorlandım. Ancak buna alışmak zorundayız. Belkide bize bu sıkıntıyı veren okulun bir eğlence yeri değilde sadece sıkıcı bir eğitim kurumu olmasının etkisi vardır.

Okula gitmek için saat 6.00 da kalkarım ve 17.00 da evde oluyorum bu bana bir zulüm.
8 saat ders görmek yerine daha bilimsel,uygulamalı dersler görmeliyiz.
Yapacağımız tek bir şey var ALIŞMAK. Umarım daha düzgün olur her şey.
Ve ben ders programı konusuna 1 kez daha detaylı değinmek istiyorum haftada 40 ders görüyoruz değil mi?
40 dersin içinde mat,fizik,edebiyat,tarih,beden temel ve açıkçası biraz daha eğlence odaklı zihinsel rahatlamaya dayalı dersler bulunur.

Bence bir çok insanın sorunu saat 8.00 da dersin başlayıp 16.00 gibi uzuuun bir süre olması!
Şimdi sunacağım şey çok saçma gelebilir tek amacım daha kısa ve faydalı eğitim nasıl olabilir?

Şöyle düşünelim her dersin kesin bir saat süresi var. Mesela matematik 6 saat.
Her hafta aynı ders programını görmektense bir ayı 4 hafta alıyoruz, bu ayın 3 haftası sadece ana dersleri görse bütün öğrenciler sadece ANA dersler 3 hafta boyunca eşit saat görülse benim 1 haftada almam gereken mat sayısı 6 saattir, beden dersi müzik,resim gibi dersler olmasa 3 hafta saat
10.00 da gelip 14.00 da gitsek ve bu ayın son haftası eğlence kafa dinlemelik Ara dersler ve birkaç ana derslede ayın son haftası geçse?

Dile kolay 24 saat olan bir günün ben 11 saatini bu ders programı yüzünden dışarda geçiriyorum ve çalışmama vakit kalmıyor ben 17.00 dan sonra 1 saate yakın dinlenme zorundayım yoruldum çünkü.
Yemek yedim e bana ne kaldı?? Nasıl kafamı toplayıp dersimi çalışacağım

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler...
 
Son düzenleme:
Adamın dibisin içimi döktün bundan sonra kardeşiz...
 
Kendine acilen bir hedef, amaç bulmalısın. Özellikle spor yapmak veya sanatsal aktiviteler (Müzik kursu, kilden heykel, tiyatro kursu gibi) de senin bu odaklanma sorununu azaltacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…