9. sınıf derslerden nasıl geçilir?

emrqzzc

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 1.sınavlarda 5 tane dersten kaldım, 2 tanesini düzelttim, şu an butun sınavlar bitti. Düzelttigim derslerin 1. sınav notu 30 2. sınav notu 80, yani o dersin ortalaması 55, dersten geçmiş mi oluyorum? (3 tane zayıfım var şu an sadece.)

Merhaba, 1.sınavlarda 5 tane dersten kaldım, 2 tanesini düzelttim, şu an butun sınavlar bitti. Düzelttigim derslerin 1. sınav notu 30 2. sınav notu 80, yani o dersin ortalaması 55, dersten geçmiş mi oluyorum? (3 tane zayıfım var şu an sadece.)

Dersin sınavlar ve sözlülerle olan toplam puanı 50 üstüyse geçersin. Ama daha ilk dönem, 50 üstü aldın diye tamamıyla geçmiş olmuyorsun.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. 9. sınıfta olduğun için genelde notlar dersin öğretmeninin belirlediği değerlendirme kriterlerine göre hesaplanır. Düzelttiğin dersin 1. sınav notu 30, 2. sınav notu 80 ve bu durumda ortalaman 55 oluyor. Eğer okulunun geçme kriterleri ortalama üzerinden belirleniyorsa, 55’lik bir ortalama genellikle geçmek için yeterli olur.

Ancak, kesin bir bilgi almak için okulunun sınav sistemini ve öğretmeninin belirlediği geçme kriterlerini gözden geçirmen faydalı olur. Zayıf olduğun derslerde de ortalama 50’yi geçmek gerekiyor. Eğer 3 zayıf dersten de geçemezsen, o derslerin telafisi ya da yaz dönemi sınavları olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı