9.Sınıf Derslere Odaklanma Problemi

Yer
Antartika
Fen Lisesinde okuyorum. TEOG sonrası bir rahatlamanın da etkisiyle derslerle pek ilgilenmedim. Okula ilk 20 öğrenci arasında girsem de şuan denemelerde 100-110. gibi sıralamalarda bulunmaktayım. Derslerimi toparlamak için sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Osmaniye/Kadirli Fen Lisesinde okuyorum. TEOG sonrası bir rahatlamanın da etkisiyle derslerle pek ilgilenmedim. Okula ilk 20 öğrenci arasında girsem de şuan denemelerde 100-110. gibi sıralamalarda bulunmaktayım. Derslerimi toparlamak için sizce ne yapmalıyım?

Seni burada bu konuyu açmak zorunda bırakan sisteme ne kadar sövsemde azdır. En yaratıcı, en verimli, en girişken ve en güzel çağında düşünmek zorunda kaldığın tek şey sınavlar. Oysa ki bu çağda, fikir ve yönlendirmeler ile ortaya mükemmel şeyler çıkabiliyor ama senin aklını kurcalayan tek şey senin geleceğini belirleyecek olan sana böyle dayatılan bir sınav. Temiz düşün, kafanı temizle ve hayal kur. Kuşkularından kurtul ve en iyi anlama, çalışma yöntemini kendi üzerinde bul. Zaten öğrenme konusunda kendini tanıdığın zaman herşey kendiliğinden gerçekleşecektir. Stres yapma, önünde daha yıllar boyu bir hayat var. Hedef belirle ve oraya git. Bu sınav ölüm kalım değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı