Arkadaşlar selamlar.
Bugün sizlere bir şey danışmak istiyorum.
Bu sene 9. sınıfım ve nitelikli bir lisedeyim.
Lise yani nasıl desem bilmiyorum da matematik falan çok ağır hocanın anlattığından, evde çalıştığımdan anlamıyorum.
Ve bir de telefonu bırakamıyorum yani bu sorunlarım için ne tavsiyeler verirsiniz.
Teşekkür ederim şimdiden.
Arkadaşlar selamlar.
Bugün sizlere bir şey danışmak istiyorum.
Bu sene 9. sınıfım ve nitelikli bir lisedeyim.
Lise yani nasıl desem bilmiyorum da matematik falan çok ağır hocanın anlattığından, evde çalıştığımdan anlamıyorum.
Ve bir de telefonu bırakamıyorum yani bu sorunlarım için ne tavsiyeler verirsiniz.
Teşekkür ederim şimdiden.
LGS sonrası cidden ağır gelmeye başlayabilir, merak etme zamanla alışıyorsun. Ayrıca telefonu bırakmana gerek yok ama azaltmak istiyorsan farklı hobiler edinebilirsin. (müzik dinleme, kitap okuma gibi) Bir de okulun baskıcı bir durumdaysa derslerde cidden başta sıkıntılı gelebilir, bu gayet normal bir durum bunun farkına varın.
Anlayamıyorsan çalışacaksın. Halen mi anlayamıyorsun, çalışmayı bırakacak değil neden anlayamadığının, sorunlarının temeline inip onları düzelteceksin. Çaba gösterip konfor alanından çıkarsan eninde sonunda başarırsın. Telefonu bırakmana gerek yok, sadece bazı şeylere bir çizgi çekmen yeterli.
Yani bilmiyorum da hocadan da bir sıkıntı mı vardır nedir EBA'dan test gönderiyor anlattığıyla gram alakası yok sorduğumuzda eksiğin vardır deyip gönderiyor bir test kitabı aldırdı sadece bir kitapevinde var soruların ne video çözümü var ne başka bir şeyi yayınevi internette bile çıkmıyor soruyoruz eksiğin vardır deyip yine gönderiyor yani biz de mi var yoksa hoca da mı anlam veremiyorum.
9 biraz zor gelebilir farkındayım. 10. Sınıf daha kolay gelecek ama emin ol. Gayret etmen gerek ve LGS disiplinini devam ettirmelisin. Belki o kadar sıkı yapmazsın yani kendine de vakit ayır.
Hey.. 9.sınıf baya zorlayabilir. Ağırdan al hepsine de azar azar çalış kendini yıpratma. Özellikle biyolojisi 9.sınıfın ilk konular müthiş zor. 12.sınıf müfredatında olması gereken konular 9.sınıfta. O yüzden notların düşük gelirse ve özellikle ailenden liseye geçince ortalaman düştü gibi şeyler duyarsan pek sallama.