9. sınıf edebiyat ile sorumlu geçmek

bonniebutdc

Zeptopat
Sanırım edebiyat dersi yüzünden sınıfı sorumlu olarak geçeceğim fakat aklımda takılan bir şey var. Sorumlu geçmede en az 3 dersten başarısız olmamız gerek ama benim ortalamam 50 üzeri bu kural yine de geçerli mi olur?
Ve edebiyat bu 3 dersten başarısızlığa girer mi? @Park Müdürü Benson

Edebiyat dersini geçersen o 3 dersten sorumluluk almazsın. Ama edebiyatı geçemeyip sınıfı geçersen o 3 dersten sorumluluk almayıp sadece edebiyattan alırsın. Edebiyat joker derstir. Onun sorumluluğunu başka derslerden geçerek kurtaramazsın.

Merhabalar,
Şu kadar zayıfın olursa sorumlu geçersin ya da sınıfta kalırsın olayının bir aslı yok. O denilen şey yıl sonu ortalaması 50 ve altında olanlar için geçerli, yönetmelikte de o şekilde yazıyor zaten.

Yani başarı puanım 50 üstü olup Edebiyattan kalıp 4-5 zayıfım olsa bile geçer miyim?
Yani başarı puanım 50 üstü olup Edebiyattan kalıp 4-5 zayıfım olsa bile geçer miyim?
Bu benim yan hesabım bu arada

Mesela 9. Sınıf edebiyattan sorumlu geçtim ve 10. Sınıf edebiyattan da kaldım o zaman ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…