9.sınıf geometri dersi işlenmesi yasal mı?

PowerfulMan

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhabalar. Özel okulda 9.sınıfım. 6 saat matematiğe ek 3 saat geometri dersi var. Normalde kaldırıldığını duydum matematik ile geometri birleştirilmiş. Okulun bu dersi ayrı olarak okutması yasal mıdır? Eğer yasal değilse ne yapmam gerek ve son olarak böyle bir ders şu an olmadığı için yazılı da olmayacak sanırım. Cevaplarsanız mutlu olurum.

Hocam, geometri matematiğin temelidir diyebiliriz. YKS sınavında da çıkıyor ayrıca, niye istemiyorsunuz? Onu anlayamadım.

@Rob Halford, hatta matematik ve geometriye şimdiden önem verilmesi çok çok faydalı olur. Geometri eskisi kadar kolay değil.

Hocam, geometri matematiğin temelidir diyebiliriz. YKS sınavında da çıkıyor ayrıca, niye istemiyorsunuz? Onu anlayamadım.
Sorunun cevabı olarak ekstra geometri dersini seçmeli ders olarak gösterirler. Böylece yasal olur. Ek olarak fazladan geometri dersi göz çıkarmaz.
@Rob Halford, hatta matematik ve geometriye şimdiden önem verilmesi çok çok faydalı olur. Geometri eskisi kadar kolay değil.
Hayır ben geometri dersini istemiyorum demedim :D yani bunun amacı nedir diye merak ettim.
Değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Sorunun cevabı olarak ekstra geometri dersini seçmeli ders olarak gösterirler. Böylece yasal olur. Ek olarak fazladan geometri dersi göz çıkarmaz.

Son olarak size şu soruyu sormak istiyorum seçmeli ders olarak gösterirler ama seçmeli dersleri öğrencinin seçmesi gerekiyor benim bildiğim kadarıyla. Mesela biri çıkıp okulda öyle bir şey diyebilir. Sadece yasal boyutunu merak ettim. Geometri dersini kesinlikle istiyorum bu arada YKS de önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı