Arkadaşlar 9.sınıfa geçtim fakat derse geldiğim zaman hoca anlatırken boş boş bakmak istemediğimden dolayı hazırlık yapmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar 9.sınıfa geçtim fakat derse geldiğim zaman hoca anlatırken boş boş bakmak istemediğimden dolayı hazırlık yapmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Reis 9.sınıfta dersleri dinle,ödevleri yap sınavlardan önce bana yarım saat bir saat çalışmak yetiyordu. Her sınava tam girmeden önce biraz bakıp ezberlemeye çalışıyordum. Bunları yaparsan rahat geçersin. İki yol 9.sınıfı okudum.
Kitap, dergi ve gazete okuyun ilginizi çeken konularda, kültürsüz ders ile beslenen öğrenci tipi olmayın yaz sonuna kadar. Bir de matematik problemi veya paragraf sorusu çözebilirsiniz illa çalışacağım diyorsanız.
Zaten öğretmenlerin de senin bir şey bilmediğini bildiklerinden size direkt olarak zor konulardan başlamayacaklar. Bence en iyisi güzel bir tatil geçirip her şeyi zamanında yapmak zaten lisede yeterince zorlanacaksın.
Çalışmak istersen matematiğe öncelik ver. Bir test kitabı al. Çok kolay olmasın bence orta seviye. İnternetten müfredata bakıp. Konu anlatımlarını da Youtube'den dinlersin. Sonra sorularını çözerek geçersin.
Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim fakat geçen yazda teyzem(fen öğretmeni) bana derslere önceden hazırlanmamı söyledi tabi ben dinlemedim ve matematikte ilk dönem yandım sonrasında düzelttim fakat iş işten geçti. Hem öğretmenin gözüne girmek hemde derste soru sorulduğunda saf saf bakmamak için sadece konu anlatan kitaba ihtiyacım var tavsiye bir kitabınız varmı?
Bu sene 10. sınıfa geçtim, ben de 9'un zor olacağını düşünüyordum fakat hiç de öyle değilmiş. Yazın sadece konulara göz gezdirdim ne öğreneceğim hakkında biraz bilgim olsun diye onun dışında da çalışmadım. Okul açıldığında önce matematik zor geliyordu (mantık- en kolay konu aslında -) birazcık çalıştım ve eksiğimi tamamladım. Gerisi dersi dinlemene bağlı. Bizim öğretmenlerimiz ayrı olarak notları kendileri yazdırmıyorlardı -üniversitede de yazdırmıyorlar diye- özellikle biyolojide bayağı zorlanmıştım - ilk sınav 60 -. Fakat dersi dikkatli dinleyip evde azıcık çalışınca kolaylaşıyor gerisi. Hem günlük oyun oynuyor hem ders yapıyor uykumu da - çoğu zaman - tam alıyordum. Sınavlara da 1 hafta öncesinden çalışmaya başlıyor, son gün tam tekrar yapıyordum. Trafik dersi notum zayıftı ama o da 1 saat yani fazla etkilemedi ortalamayı. Sadece bunlarla rahatlıkla geçtim.
Öğretmenin gözüne körü körüne ders çalışan değil, kafası çalışan öğrenci girer. En azından 5 yıllık, içinde sınıfta kalmayı bile barındıran lise hayatım bana bunu gösterdi.
Tavsiyem git kitap oku. Okula da götür. Arada oku. Hocanın gözüne gireceksen kitapla gir. Ders çalışmayı konular işlenince düzenli tekrar ile yapıp işini halledersin.
Sanırım siz 2. döneme geçtiniz ama 9. sınıfa geçeceklere tavsiyem sadece öğrendiklerinizi unutmayın yeter bir şeye çalışmanıza gerek yok. Ayrıca geçtiğiniz zaman ders tekrarı ve ödevleri yapmazsanız zorlanırsınız.