9. sınıf için öneriler

Ozi01

Hectopat
Daha fazla  
9. sınıfta bilgisayar oynasam sorun olur mu? Hedefim güzel bir üniversite onun için ders çalışacağım fakat oyun oynamanın bir zararı olur mu? Bir de lise için tavsiyeler verebilir misiniz? Her yönden olur ders de olur okul içi ilişkiler vb.

İyi bir üniversite istiyorsan maksimum 3 saat gibi bir süre geçir çok geçirirsen kaptırırsın kendini dersine odaklan bilgisayardan bir yandan derste çalışabilirsin.

11'e kadar kendini çok kasmana gerek yok. Dersi dinle sınavlar iyi geçsin istediğin kadar oyna. 11'in yazında hafiften başlarsın.

Valla ben oynuyordum hala oynuyorum 2 dönem sınıfın en iyilerinden biri olmuştum. Tabii bu zekada bitiyor dersi dinlemeyip oyun oynarsan olmaz. Okula git, dinle, eğlen, eve gel, stres yükünü at üstünden sonra tekrar yap günlük. Böyle böyle aklında kalır konular. Ve sana önerebileceğim en iyi şey 1. dönem 1. sınavlarında alabildiğin en yüksek puanı al. Çünkü seni 2. sınavlarda kurtaracak ve çok kolay olacak. Yavaş yavaş zorlaşacağı için konular ve sınavlar. O yüzden ilk sınavlara iyi tutun. Diğer sınavlara da aynı ağırlıkta çalış. Öyle 50'nin altında olmaz diye de çalışmamazlık yapma.

Şuan da 12'deyim ve hedefim derece. LGS'de rahatsızlandığım ve kötü geçtiği için tıraş bir lisede okuyorum ama çalışkan olduğum için dershnede şuan fen lisesindeki elemanlarla yarışıyorum hatta geçiyorum da. Yani aslında önemli bir tavsiyeyi verdim sana:"Önemli olan çalışmak; zeka bir yere kadar, o da zaten herkeste var."
Bilgisayar oynamanın sakıncası yok. Zaten LGS'de çıktın ama abartma. Düzenli bir şekilde çalışanda olur çalışmasanda ama çalışsan lehine olur. Kısaca şu 3 tavsiyeyi vereyim:
1)Matematiği iyi öğren (özellikle problem ve geometri)
2)Paragraf için daha erken ama çözersen bırak 1-2... 30 adım ileride başlarsın.
3)11. Sınıf değilsin. Daha 4 yılın var. Kendini çok kasma. Temeli at yeter ve 11'e kadar lisenin tadını çıkar.

Ben 11 oldum ya harbi yumurta dayandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…