9. sınıf konu tekrarı nasıl yapılır?

kipchak

Centipat
Daha fazla  
10. sınıfa geçtim. Malum maarif modelinin ilk denekleriyiz 😀. Sizce 9. sınıfı en iyi nasıl tekrar ederim? Ezbere dayalı derslerde nasıl tekrar yapılabilir (matematik, fizik gibi derslerden bahsetmiyorum)? Yani kastettiğim dersler biyoloji, coğrafya, tarih, ve belki de kimya gibi dersler. Soru çözmek mi daha etkilidir yoksa konu anlatımı mı dinlemek? Bu arada derslerimin kötü olduğundan sebep bu konuyu açmadım. Geçen seneki ortalamam 98.8 küsürlüydü. Sadece yaz tatilinde 9. sınıf konuları yerine daha çok 10. sınıf matematiği, örneğin trigonometri faktöriyel falan çözdüm ve konu anlatımı dinledim. Bir de son olarak yapay zeka ile ders tekrarı yapmak ne kadar etkili olur? Çünkü herkes bilir ki doğru kullanıldığında çok etkili bir araç.

10. sınıfa geçtim. Malum maarif modelinin ilk denekleriyiz 😀. Sizce 9. sınıfı en iyi nasıl tekrar ederim? Ezbere dayalı derslerde nasıl tekrar yapılabilir (matematik, fizik gibi derslerden bahsetmiyorum)? Yani kastettiğim dersler biyoloji, coğrafya, tarih, ve belki de kimya gibi dersler. Soru çözmek mi daha etkilidir yoksa konu anlatımı mı dinlemek? Bu arada derslerimin kötü olduğundan sebep bu konuyu açmadım. Geçen seneki ortalamam 98.8 küsurlüydü. Sadece yaz tatilinde 9. sınıf konuları yerine daha çok 10. sınıf matematiği, örneğin trigonometri faktöriyel falan çözdüm ve konu anlatımı dinledim. Bir de son olarak yapay zeka ile ders tekrarı yapmak ne kadar etkili olur? Çünkü herkes bilir ki doğru kullanıldığında çok etkili bir araç.

Elinizde herhangi bir 9. sınıf matematik kaynağı varsa çok iyi. Oktay Hoca'nın uf kampını bitirin. İlk 2 video fonksiyona dayalı. İlk 2 videoyu anlayarak bitirin. Sonra soru bankanızdan soru çözün.

Ardından kalan 3 videoda üçgenlerden soru çözüyor. Her konu için 20-30 tane soru çözün.

Soru çözmek daha etkilidir. Hem de en iyi yoldur.

Yapay zeka pek etkili olmaz.

Son olarak, kalan derslerden sadece fen derslerinde konuyu bilip her konudan 10 soru çözseniz yeterli.

Diğer dersleri hiç tekrar etmezseniz bile sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı