9. sınıf OBP düştüğü için YKS'de ne yapılmalı?

yiğit321321

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar 9. sınıfım ve 10'a geçtim nakil yaptım yıl sonu puanım 54'e düştü bu da YKS'de çok önemli OBP olarak. 12'ye kadar ne yaparım bilmiyorum. Benim hiç ümidim kalmadı OBP'yi yükseltmekten, sizce ne yapmalıyım YKS de?

Selamlar 9. sınıfım ve 10'a geçtim nakil yaptım yıl sonu puanım 54'e düştü bu da YKS'de çok önemli OBP olarak. 12'ye kadar ne yaparım bilmiyorum. Benim hiç ümidim kalmadı OBP'yi yükseltmekten, sizce ne yapmalıyım YKS de?
Devam edin hocam çalışmalara, yapacak bir şey yok. Olan oldu fakat pes edecek haliniz yok.

Devam edin hocam çalışmalara, yapacak bir şey yok. Olan oldu fakat pes edecek haliniz yok.

Bilmiyorum yüksek bir OBP ile yapacağımı hiç sanmıyorum dersler çok zor çalışmak dışında başka bir şey yapamam. Çok zorlanıyorum 54 puan nedir ya hiçbir yere yerleşemem orası biraz moralimi bozuyor.

Daha 10, 11 ve 12.sınıf var. Şu an yazılılardan yüksek almak dışında bir şey düşünmene gerek yok.

Doğru söylüyorsun ama 54 puan canımı çok sıkıyor.

Selamlar, 10.sınıfa yeni geçmişsin önünde 10-11-12 var bunlarda puanlarını yüksek tutmaya çalış ve YKS için özellikle matematik çalışmanı öneririm hem TYT hemde AYT için önemli eğer matematiğin kötüyse moralini bozma önünde 3 yılın var ama 3 yılın var diyerekte matematiği boşlamaman lazım.

Selamlar, 10.sınıfa yeni geçmişsin önünde 10-11-12 var bunlarda puanlarını yüksek tutmaya çalış ve YKS için özellikle matematik çalışmanı öneririm hem TYT hem de AYT için önemli eğer matematiğin kötüyse moralini bozma önünde 3 yılın var ama 3 yılın var diyerek de matematiği boşlamaman lazım.

54 puan çok moralimi bozuyor o 3 yılı iyi geçirsem bile 9.sınıf puanım yüzünden OBP bayağı düşük olur nakil yaptığım için bayağı düştü üstüne üstlük sorumluluk sınavlarına gireceğim 😔

54 puan çok moralimi bozuyor o 3 yılı iyi geçirsem bile 9.sınıf puanım yüzünden OBP bayağı düşük olur nakil yaptığım için bayağı düştü üstüne üstlük sorumluluk sınavlarına gireceğim 😔
Emin ol kafanı buna takarak bir şey elde edemezsin YKS'ye girmene daha var YKS'de ham puan olarak yüksek almaya bak, kötü olduğun dersleri düzeltmek için hala vaktin var, elindeki tek seçenekler bunlar gibi gözüküyor.

Önümüzdeki 3 yılda yeterince çalışıp ortalamanı 90 nın üzerinde tutarsan 4 yılda ortalama olarak minimum 81 oluyor bu da seni OBP olarak çok da olumsuz etkilemez. Daha kötü OBP ile iyi diyebileceğimiz derece yapan öğrencilerle karşılaşmıştım. Ben olsaydım hala elimdeyken derslerime çalışırdım geçmişi değiştiremezsin ama geçmişinin olumsuz etkilerinden çalışarak kurtulabilirsin. Notlarının düşmesinin nedenlerinden biri yazılıların klasik olmasından kaynaklıydı muhtemelen. Bu uygulama devam etmeyeceği için senin için daha kolay olacaktır.
Notlarını yüksek tutmak için tavsiyeler:
-Önemli derslerden iki tane soru bankası al biri konu anlatımlı kolay bir fasikül olsun diğeri zor bir soru bankası olsun. Fasiküllerle öğretmenlerinden her zaman 1 konu önde ol ve önceden çalış. Zor soru bankasını ise öğretmenlerinle paralel olarak ilerlet.
-Derslerde not tut çünkü derslerde not tutmak için dersi dinlemek zorunda kalacaksın.
-Edebiyat dersinin devlet kitabındaki metinlerin kitaplarını alıp okuyabilirsin.
Ben bunları 9. sınıfta uygulayarak Devlet lisesinde 98 ortalama ile tamamladım.
İyi şanslar ve iyi çalışmalar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı