9. sınıf önemli mi?

mkkadam

Decapat
Daha fazla  
Sorum şu, şu anda 9. sınıfım ve o kadar ders çalışmıyorum. Dersi dinliyorum genelde, dinlemediklerim de oluyor bazen. Şu anda amacım iyi bir ortalamayla sınıfı geçmek, bir de ders çalısmali miyim? Yani üniversite sınavı ve 11 12 sınıflarında başarılı olmayı ve çok çalışmayı hedefliyorum bunun için şimdi çok calismali miyim? O kadar önemli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni müfredatı bilmiyorum ama YKS üzerinden söyleyecek olursam 11. sınıfa geçtiğinde TYT konularını bilmek bile 11 ve 12de seni çok rahatlatır bence.

Not: Üstteki arkadaşın da dediği gibi bende yeni müfredatı bilmiyorum ama öyle uçurum bir fark olmayacaktır herhalde.

Biliyorsun AYT sınavına girmesen bile üniversite okuyacaksan TYT sınavına girmen gerekiyor ve TYT 9 10. sınıf konularından oluşuyor. Açıkçası ben 9 ve 10. sınıf boyunca böyle soluksuz çalışman gerektiğini düşünmüyorum. Vakitli başladığın sürece TYT AYT her şekilde hallolur. Benim sana önerim:

Dersleri tamamen salma dersi derste dinle ve anlamaya çalış. Özellikle matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersleri kesinlikle anlamaya çalış sallama derslerini. Bu sayede ileride TYT çalışırken AA ben bu konuyu biraz da olsa hatırlıyorum deyip daha kolay kavrarsın.

Öyle sıkı sıkı ders çalışmana gerek yok lise zamanının en keyifli dönemlerini yaşayacağın vakit 9 ve 10. sınıftır bu zamanlar tekrar gelmeyecek tadını çıkartmaya bak.

11. sınıfta TYT çalışmaya ufaktan başla ve 11'in yazında TYT'yi kesinlikle bitirmiş ol ki ileride kafan ağrımasın.

Uzun lafın kısası, dersini derste dinle eve gidince derslerini biraz tekrar et sonra keyfine bak.

OBP ve TYT için önemli. Çok sıkmadan ortalama çalış temelin sağlam olursa sıkıntı olmaz.

Sınavlara çalış OBP'ni düşürme 11'de başlarsın YKS çalışmaya.

Tyt ayt olup olmayacağı belli değil tyt kitaplarıyla uğraşmanı kesinlikle önermem mümkün olduğunca obp'ni yüksek tut ve derslerde temelini gerçekten iyi atmalısın çünkü 9.sınıf konuları çabuk unutuluyor

10'da çıtırdan başlayabilirsin çalışmaya.Şuan elinden geldiği kadar gez toz dolaş takıl kaynat eğlenmene bak.İleride çünkü bunlar için zamanın olmayacak.OBP'yi ihmal etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…