9. sınıf sorumluluk sınavları nasıl geçilir?

Willches

Hectopat
Merhaba. Hangi derslerden kaldığınız önemli. Eğer kaldığınız dersler, gideceğiniz lisede var ise o derslerin sınavına mecburen nakil olacağınız okulda gireceksiniz. Eski okulunuz ile bir alakanız kalmayacağı için yeni okulunuzda gireceksiniz ve 9. sınıfta genel olarak kültür dersleri olduğu için yeni okulunuzda, o sorumlu kaldığınız 3 dersin sınavına gireceksiniz. Konuyla alakalı aklınıza takılan soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Dönüşünüzü bekliyorum.

Yardımınız için teşekkür ederim. Aklıma takılan bir konu daha var. Şimdi ben 9 sınıfta kaldığım derslerin konularını her hafta görüyordum ve bana anlatıldığı halde kaldım. Şimdiyse 10 sınıfa geçiyorum 10.sınıfta daha farklı konular göreceğimiz için 9.sınıfın sorumluluk sınıfını nasıl geçeceğim? Yazın bu konulara çalışarak mı? Kafamdaki şeyi size tam anlatamadım ama umarım anlamışsınızdır.

Sizi anlayabiliyorum, 9. sınıftaki sorumluluk sınavınızı nasıl geçebileceğinizi soruyorsunuz da çalışacaksınız, başka yolu yok maalesef. Sorumlu kaldığınız dersin hocasıyla konuşabilirsiniz. Belki insafa gelip size soruları verebilir, şansınızı deneyin. Eğer geçemezseniz de üzülmeyin, okuldan mezun olana kadar vaktiniz olacak ancak fazla zayıf sayısı da iyi olmaz. Alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıfta kalıyorsunuz çünkü. Örneğin 11. sınıftasınız, 9 ve 10. sınıftan 3 ders olmak üzere 6 dersten kaldınız ve 6 dersten sorumluluğunuz var. 11. sınıfta 1 zayıfınızın olması bile sınıf tekrarına sebep olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı