9. sınıf sorumluluk sınavları nasıl oluyor?

010012

Femtopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Şimdi ben 9. sınıfta 2 dersten kaldım. Bunlar matematik ve kimya. Sorumluluğa girecek miyim? Bir de her dersten 1 tane mi gireceğim? Mesela matematiğin her dönem 2 sınavı var ve ben 2 dönem, yani 4 tane sınav sorumluluğuna mı gireceğim, yoksa hepsi birini mi kapsayacak? (kimya için de geçerli.)
Bir de ben Anadolu'dan mesleğe geçeceğim, nakil aldıracağım. 10. sınıfın başında meslek Anadolu ve teknikte olacağım. Bir de şey var: Mesela ben 9. sınıfta 2 dersten sorumlu kaldım, bunlar 10. sınıfta benim sınıfta kaldığım derslere yansıyacak mı?
Mesela ben 10. sınıfta tek edebiyattan kaldım, 9. sınıfta başarısız olduğum sorumluluklarını geçemedim. Dersler yansıyacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. soru: Evet gireceksin.
2. soru: Her sene 3 kere sorumluluk sınavları yapılır. İlki okullar açıldıktan sonra. Sonraki 15 tatilde. Sonuncusu okulların kapanmasına yakın. 3 kere sınava girme hakkın var her ders için. Dersten geçmek için. Bir sınavdan 50 üstü alman yeterli. Dersi geçmiş sayılıyorsun ve sorumluluk kalkıyor.
3. soru: Evet yansıyacak.
4. soru: Evet, örneğin 9. sınıfın sorumluluklarını geçemedin. Geriye dönük toplam 6 dersten kalma hakkın var. Her yıl 3 dersten kalma hakkın var. 10. sınıfta da da 3 sorumluluk alabilirsin. Bu şekilde 11.sinifa geçebilirsin. Geriye dönük 4 tane sorumluluk sınavın oldu. 11'de 2 tane hakkın kaldı hadi diyelim 11.sinifta da vermedin hiçbir sorumluluk ve 2 dersten kaldın. 12 oldun sorumluluk hakkın kalmadı sorumluluk almadan 12. sınıfı geçebilirsin ancak sınavları vermeden mezun olamazsın, mezuna kalırsın. Yani her türlü vermen gerekiyor diploma için. Unutma her yıl 3 kere yapılır sorumluluk sınavları. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…