9.sınıf tavsiyesi

liber8

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. 9.sınıfa geçtim, iyi bir Anadolu Lisesi kazandım. 9. sınıf tavsiyeleriniz neler, hangi kitapları önerirsiniz ? Çalışma tavsiyelerinde bulunursanız sevinirim. Kaliteli bir universite kazanmak istiyorum. 8.sınıfta pek hedefim yoktu ama bu sefer baştan hedefimi koydum. Tıp, makine mühendisliği, bilgisayar muhendisliği okuyabilirim.

Lise rahattır diyenleri hiç umursama. Okula başladığın ilk hafta ne kadar ağır olduğunu anlayacaksın. Ben sana şöyle anlatıyım; 9, 10 ve 11. sınıfta 2şer saat çalıştığını varsayalım 12. sınıftada 3 saat diyelim. Eğer sen ara sınıfları (9 10 11) boş geçirirsen çok zorlanırsın. Düşünsene 9.sınıf için 2 saat+10.sınıf için 2 saat+11.sınıf için 2 saat+12.sınıf için 3 saat=9 saat Yani sen son yıl günlük en az 9 saat ders çalışmak zorundasın sınav stresi sıkıntısından bahsetmiyorum bile. Bu yıl liseden mezun olmuş biri olarak sana tavsiyem ara sınıflarda çok çalışman. Şimdi günde 2 saatle başlasan 3 saat falan iyidir ara sınıflarda seni hedefinin yukarısına bile taşır. Sürekli çalış 2-3 saat çalış. Şimdi 14-15 yaşındasın gençsin hep ders çalışma haftada 2 günü kendine ayır ama peş peşe olmasın.Mesela biri pazartesi biri Cuma olsun sevdiğin programlara göre ayarla. Şimdi kitap almanı önermem ilk önce okula başla seviyeni gör ona göre al kitaplarını. Sen çok çalışkan olabilirsin ama oraya gelen herkes çok çalışkan . İyi bir lise, iyi bir üniversitenin; iyi bir üniversite de iyi bir geleceğin habercisidir.

Ara sınıflarda konuları güzel bir şekilde öğrenmen son sene seni çok önlere taşıyacak işin başında. Saat işi herkes için farklıdır bana kalırsa günde şu kadar saat çalış demek doğru değil. Bir konuyu anlamadıysan bile günlük 3 saatim doldu diyip bırakacak mısın? Öğrenmen gereken konuları iyi öğrenene kadar çalışılır ve devamlılık gerekli çalışma işinde.

Antrenmanlar ile matematik kitabını öneririm eğer matematiğin kötü ise zaten bu dersi geçtiğin zaman diğer dersler çok basit gelir sana

Ben geçen sene 9. Sınıftım şimdi 10.sınıfım. Anadolu Teknik öğrencisiyim. Fakat 10.sınıftan itibaren üniversite sınavlarının geçmiş sorularına bak. Lisenin önemi yok bana göre. O yüzden kafam rahat, ve insan ders çalıştıkça kendini sınavlara karşı daha rahat hissettiriyor.

Kafam rahat degil. İyi bir uni kazanmam lazim. Zaten lisede rahatsin kafasi nedir anlamiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Al işte, yine tartışma çıkarmaya çalışıyorlar.
Ayrıca meslek lisesine gidince hemen aklınıza Güldür güldür'de saçma sapan skeçler ile meslek okullarını bağcılar'da kopan gençler gibi sanıyorsunuz. İşin komik olan tarafı da sanmanız. Bu tür liseler ile ilgili bir tane bile doğru düzgün bilginiz yok. "Nereye, meslek liselerinin puanına baktın mı düşük la" diyenleriniz olacaktır ama meslek liselerininde puanları düşük değil. Örnek M.Kemal Coşkunöz.
Zaten size o mesajımda belirtmişim, insan ders çalıştıkça kendini sınavlara karşı daha rahat hissettiriyor diye. Ruh halinize göre mesaj atıyorsunuz.

Derslerine çalış, kitap oku ve bilgisayarda fazla durma. Bende 9. Sınıfa yeni geçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…