9.sınıf yaz tatilinde 9'u bitirmek

Yiğit aa

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, biliyorsunuz ki değişen müfredat ile konular iyice zorlaştı 12.sınıftaki konuyu 9'da işliyoruz. Bu zamana kadar hep takdir alan biriydim ve bu dönem çok büyük ihtimalle takdir alamayacagim bu da kendimi kötü hissetmeme neden oluyor. Sanki takdir alamamak kötü bir şey ve aileme de bunu anlatamıyorum ve yaz tatili geliyor. Yaz tatilinde 9.sınıfı bitirmek istiyorum tüm konuları tekrar etmeyi planlıyorum, nasıl yapmalıyım?

Bilmediğin konunun videosunu izlersin ardından soru bankasına geçersin 9.sınıftan itibaren düzgün bir şekilde çalışırsan YKS de çok rahat edersin.

Daha erken, lisede çok erkenden sıkı düzen oturtursan YKS dönemine kadar ders çalışacak sabrın kalmaz. Tekrar yapmak istiyorsan yoğun bir program olmasın haftalık her dersten birer konu bitirsen ve sorusunu çözsen yazın sonuna kadar tekrar etmiş olursun. Lisede takdir çok da önemli değil takılmamaya bak eğlen dersler bir şekilde çözülür.

Herkese merhaba, biliyorsunuz ki değişen müfredat ile konular iyice zorlaştı 12.sınıftaki konuyu 9'da işliyoruz. Bu zamana kadar hep takdir alan biriydim ve bu dönem çok büyük ihtimalle takdir alamayacagim bu da kendimi kötü hissetmeme neden oluyor. Sanki takdir alamamak kötü bir şey ve aileme de bunu anlatamıyorum ve yaz tatili geliyor. Yaz tatilinde 9.sınıfı bitirmek istiyorum tüm konuları tekrar etmeyi planlıyorum, nasıl yapmalıyım?
Onu ortaokulada yapmışlar maalasef haftalara eksik olduğunu düşündüğün konuları koy ve günde 2 saat çalış çok darlarsan hayat enerjin kalmaz .

Gayet normal bu şekilde hissetmen , herkes işine geldiği gibi davrandığı için öğrencileri deney faresi gibi görmeleri temenni zaten. Hiç kafana takma OBP 93-92 gelirse (9-12.Sınıf Toplam Başarı Puanın) çok da dert edilecek bir şey değil gibi.

Bilmediğin konunun videosunu izlersin ardından soru bankasına geçersin 9.sınıftan itibaren düzgün bir şekilde çalışırsan YKS de çok rahat edersin.
Mezun senesinde bile insanlar kafayı yiyor kasmaya gerek yok çok fazla. Tekrar etsin yeter. Sürekli çalışarak da, YKS döneminde kasarak da sonuç çok farklı olmaz insanın kapasitesi belli. Çalışmaya zaten hevesi olan bir insan YKS sınavını yapar.

Mezun senesinde bile insanlar kafayı yiyor kasmaya gerek yok çok fazla. Tekrar etsin yeter. Sürekli çalışarak da, YKS döneminde kasarak da sonuç çok farklı olmaz insanın kapasitesi belli. Çalışmaya zaten hevesi olan bir insan YKS sınavını yapar.

Su akar yolunu bulur demekle işler olmuyor maalesef.

Konu sahibide yanlış anlamasın benim kastettiğim çalışmada günde 10 12 saatlik bir çalışma değil sadece düzenli bir şekilde gerekeni yapmak, yapmak zorunda mı tabii ki değil ama ideal olanı bence budur bu şekilde çalışanlar zaten YKS'yi zorlanmadan günlük rutin hareketleriyle kazanıyor, sonra hallolur diyince işlerin birikip zorlaştığını belirtmek isterim sadece.

Çok darlamana gerek yok daha 4 senen var. OBP için bence yararlı olur bitirmek değil de başlangıçtaki konuları bitirmek iyi olabilir okulda da tekrar edersin yavaş yavaşta ilerideki konuları bitirirsin sınavlarda rahat edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı