9. sınıfta 1 dersten kalınca sınıfta kalınır mı?

Toji Uchiha

Decapat
Daha fazla  
Şu anda 9. sınıfın 2. döneminin son günlerindeyim ve matematikten kalıyorum. Belge de alamıyorum.

Yıl sonu aritmetik ortalamam 50'nin altında olacak (sadece matematik).

Sınıf tekrarı veya yaz okulu gibi saçmalıklar olur mu?
(90 kişilik 9.sınıflarda 80 kişi kalıyor)

4 ders ve üstü kalıyor sadece sen kalmazsın

Hayır, sınıfta kalmıyorsun. 3 zayıfı geçerse sınıfta kalıyorsun. Belki de o dersin telafisini verirsin ki sanırım öyle bir durum söz konusu değil.

Doğrudan sınıf geçiyorsun.

Yeni müfredatta sınıfı geçmek için en fazla 3 zayıfın olması lazım demek ki başaramamış kalanlar.

Evet, doğru. Gerçekten bazıları boş beleş okula gidip geliyor. Özellikle amacı dersi kaynatmak olanlar. Sırf bu virüsler yüzünden sınıfın başarı oranı düşüyor. Tamamen sebebi bu. Bende bu kişilerin kurbanı oldum ve 9.sınıfı tekrar ediyorum.

Nasıl geçtin telafi sınavına girdi mi ertesi sene yoksa tek ders olduğu için doğrudan mı geçtin?

Nasıl geçtin telafi sınavına girdi mi ertesi sene yoksa tek ders olduğu için doğrudan mı geçtin?
1 sınavdan tek kalırsan telafiye girmiyorsun.Mesela 1. dönem 60 2. dönem 41 ile kapatırsan telafi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…