9. Sınıfta açığa geçilir mi?

KANOX

Decapat
Daha fazla  
9.sınıftayım devamsızlıktan sınıfta kaldım. Tekrar okumak istemiyorum devamsızlıkta silmiyorlar acıga gecmeli miyim yoksa tekrardan okumalı mıyım? Zaten okulda ogrenmek zor oluyor sınıf kalabalık okulda ogrenebileceğim seyleri evde de ogrenebilirim sizce mantıklı bir fikir mi degil mi? Sebebini de acıklarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disiplinliyseniz ve calisabileceginize inaniyorsaniz, evet. Ben olsam gecmezdim.

11 falan olsanız yine kabul edilebilir de, 9. sınıfta hiç mantıklı değil. En azından 2 sene TYT görmeniz iyi olacaktır.

Açığa geçmek çok riskli bir işler.

Sana bunu şöyle açıklayayım, benim okuduğum lisede 2 adet çok yakın dostum vardı, ikisi de aynı dönem farklı sebeplerden dolayı açığa geçip örgün öğretimi bıraktı. Okulumuz mesleki ve teknik Anadolu lisesiydi.

Biri ticarete atıldı, başardı, ayrıca 25 yaşında da olsa çok iyi para kazanıyor olmasına rağmen üniversite kazandı ve okudu. Şu anda çok iyi bir hayatı var,

Diğeri de büyük ümitlerde bıraktı, ne okuyabildi ne de çalışabildi, şu anda günlük 10 saat ağız kokusu çekiyor vasıfsız işlerde, keza okulda tutturacak zamanı yok.

Lisen çok kötü bir liseyse, puanında çok kötüyse açık öğretime geçebilirsin, ancak ben sınavlara hazırlanırım, üniversite kazanırım veya daha büyük bir dayanağın yoksa geçme, tembel biriysen hiç geçme inan bana okulda başaramadığını açık öğretimde hiç başaramayacaksın, aksine çok daha kötü olacaksın.

Yegane tavsiyem, okulunu bitir, lise hiçbir zaman geri dönemeyeceğin bir yer, bir sürü anı biriktireceksin, ayrıca açık öğretim bitirdiğin zaman aynı askerlik uzatma süresini alamayacaksın, daha az alacaksın.

İleride üniversite düşünüyorsan örgün eğitimde kalman daha mantıklı olur.

11 veya 12.sınıfta geçmen daha mantıklı olur lise hayatını yaşamanı tavsiye ederim arkadaşlarınla takıl falan ders çalışmak için 11 veya 12 de geçebilirsin.

Hocam açığa geçersen ve ailen baskıcı ise eninde sonunda çalışmanı ister eğer çalışmaya niyetin yoksa tekrar oku ya da evde ders çalışıp işten kurtul.

Şu an liseye, özellikle 11. sınıfa dönebilmek için sol böbreğimi verirdim. Bence 12. sınıfa kadar açığa geçmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…