9. sınıfta açığa geçilmeli mi?

ebruamasanatolan

Yoctopat
Daha fazla  
9. sınıfım şu an geçen sene sınıfta kaldım, sınıf tekrarıyım. Bu sene istesem tekrar sınıfta kalıp açıka geçebilirim. Açığa geçsem kredi sistemi ne demek, nasıl oluyor, işliyor mu? Sınıf sistemi var mı (9, 10, 11, 12 gibi)? Eğer varsa 9 olarak mı başlarım yoksa 10. sınıf olarak mı? Bir de açık lise sınavları zor mu? En erken kaç yılda bitiririm açık liseyi? Geçeyim mi sizce, önerir misiniz?

(Okumasanız da olur burayı ama okumak isteyenler için: Geçmek için kendimce sebeplerim var ve ödev, sınav, sözlü konuşma, dinleme, uyku problemi, üniversite sınavına çalışma derken bu sistemde iyi bir bölüm üniversiteyi kazanamam. Ben mezuna kalsam belki daha kötü olacak. O yüzden geçmek istiyorum ama bilmiyorum, akıl verin.)

9. sınıfım şu an geçen sene sınıfta kaldım, sınıf tekrarıyım. Bu sene istesem tekrar sınıfta kalıp açıka geçebilirim. Açığa geçsem kredi sistemi ne demek, nasıl oluyor, işliyor mu? Sınıf sistemi var mı (9, 10, 11, 12 gibi)? Eğer varsa 9 olarak mı başlarım yoksa 10. sınıf olarak mı? Bir de açık lise sınavları zor mu? En erken kaç yılda bitiririm açık liseyi? Geçeyim mi sizce, önerir misiniz?

(Okumasanız da olur burayı ama okumak isteyenler için: Geçmek için kendimce sebeplerim var ve ödev, sınav, sözlü konuşma, dinleme, uyku problemi, üniversite sınavına çalışma derken bu sistemde iyi bir bölüm üniversiteyi kazanamam. Ben mezuna kalsam belki daha kötü olacak. O yüzden geçmek istiyorum ama bilmiyorum, akıl verin.)

170 kredide okulu bitiriyorsun sınıf mantığı yok ve sınavlar kolay genellikle ben 1 günde 12 sınava girmiştim ve 1 gün çalışmama rağmen sadece matematik ve kimyadan kalmıştım ama önermem şimdi başlasan her sınav fullesen 3 3.5 sene falan sürer ama normal okulda da yapamıyorsan geç evden rahat oluyor ama sosyal ortamın falan olmuyor haberin olsun.

Öncelikle okuduğunuz okul nedir? Meslek lisesi Anadolu vb
Ben kendim açıktan mezunum fakat 11.sınıfın 2.döneminde gectim. Şu anda üniversite 2.sınıftayım. Kredi sistemi her ders başına aldığın kredi ben geçtiğimde direkt mezun olmam için direkt krediyi vermislerdi. Açıkta sınavlar çok saçma hiçbir yararı yok. Her senede 3 dönem vardı diye hatırlıyorum. Açık öğretim YouTube kanalı mevcut orada bilgilendiriyorlar. Ben 11 de geçtiğim için derslere hâkimdim fakat 9'da açığa geçmek...En az 3 yılda mezun olsan desek 3 yıl iradeli şekilde ders çalışmak imkansıza yakın. Ben olsam öyle bir şey yapmazdım. Mevcut düzenimi okula göre ayarlamaya zorlardım.

Eğer evde üniversite için çalışabileceğine inanıyorsan geçilebilir. Ben de 11.sınıfın 1. dönemi bitince açığa geçmiştim ve 2.döneminde de mezun oldum. Açığa geçince belli bir kredin oluyor 170'e tamamlanınca da mezun oluyorsun benim çok az kalmıştı o yüzden 1 dönem sayesinde 1 seneden kurtuldum.

Şuan nasıl bilmiyorum fakat benim zamanımda sınavlar online'dı annemle ablamla beraber girip geçiyordum direkt.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı