9. sınıfta açık liseye geçmek

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba, meslek lisesinde bilişim bölümü okuyorum. Okul 8.45'da başlıyor kahvaltı yaparak düzgün bir şekilde yetişebilmek için gece 5.30'da kalkmam gerekiyor 7'de yola çıkıyorum 2 otobüs değiştirerek okula gidiyorum günümün 3-4 saati yolda geçiyor okula gidince 10 saat ders oluyor. Adamakıllı ders anlatan 1-2 hoca falan vardır. Okula gidip gelmemi hem maddi hem de zaman bakımından bir kayıp olarak görüyorum. Defter falan tutmuyorum. Hocalarda düzgün ders anlatmıyor zaten. Sınavlar yaklaşınca evde çalışıp gidiyorum şu anda da sadece kimyadan kaldım o kadar. Evde olduğum süreyi saymazsak 7'de evden çıkıp 6'da okuldan çıkıyorum eve dönmem 8'i buluyor. Eve gidince yemektir dinlenmektir derken. Saat zaten 10 oluyor ne çalışmaya ne de kendime vakit ayırabiliyorum. Bütün rutinim kalk, okula git, eve gel, uyu, tekrarla şeklinde. Bu şekilde hiçbir yere varabileceğimi sanmıyorum. Zaten açık liseye geçemezsem devamsızlıktan kalacağım. Açıktan okumanın bir yolu falan var mıdır? Bir de açık liseden alınan diploma ile örgün eğitimden alınan diploma arasında bir fark var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anadolu lisesine geç eğer yakınında varsa

Anadolu lisesine geç eğer yakınında varsa
Hocam Anadolu okumak istemiyorum aslında. Bilişim bölümüne ilgim olduğu için bilişime girdim. Beni sıkan şey 2 saat yol gidip bunun karşılığında bir şey alamamam. Yakınımda hiç bir okul yok. Bilişim bölümü olan yakın bir okul var o da 430 puan falan istiyor. Girmem imkansız. Ben ilçe sınırında olduğum için bana 1km uzakta olan ama başka bir ilçede olan okulu benden 12km uzakta olan ama aynı ilçede olan okuldan uzak gösteriyor. Bu yüzden puanım yetse dahi geçemiyorum. Amacım açık lise şuan eğer geçebilirsem geçmeyi deneyeceğim.

Emin ol çoğu yerde bölümün pek bir önemi yok Anadolu'da dene ondan sonra karar ver.

Emin ol çoğu yerde bölümün pek bir önemi yok Anadolu'da dene ondan sonra karar ver.
Hocam yakınlarımda düzgün anadolu lisesi yok. Anadoluya gitmek istesem bile 4 otobüsle 10-15km yol gitmem gerekiyor. Zaten okulda öğrenmek pek bana göre değil 8-10 saat ders 5 dakika teneffüsle istesem de hiç bir şey aklımda kalmıyor. Örneğin ben yazarak öğrenen bir tip değilim ama zorla defter tutturuluyor. Üstüne notlarım yüksek olsa bile defter yazmadığım için sözlülerime düşük giriliyor. Öğretmenlerin ayrımcı tavırları sinirimi bozuyor. Topluluk içinde öğrenmeyi sevemiyorum. 50 kişi bir sınıfta hocalar istese bile herkese vakit ayıramıyor. Açık lise tamamen kaldırıldı mı? Yoksa açığa geçmek için hala bir kaç yol var mı? Bunu öğrenmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…