9.sınıfta biyoloji dersine nasıl çalışılmalı?

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar 9.sınıfım ve pazartesi günü telafi biyoloji sınavım var. Geçen hafta hasta olduğum için ve raporlu olduğum için sınava girmedim. Bu pazartesi telafisine gireceğim ancak biyolojiden birazcık geri kaldım. Sınavdan en az bir 70 alabilmek için nasıl ve ne kadar çalışmalıyım? Anadolu lisesinde okuyorum.

Arkadaşlar 9.sınıfım ve pazartesi günü telafi biyoloji sınavım var. Geçen hafta hasta olduğum için ve raporlu olduğum için sınava girmedim. Bu pazartesi telafisine gireceğim ancak biyolojiden birazcık geri kaldım. Sınavdan en az bir 70 alabilmek için nasıl ve ne kadar çalışmalıyım? Anadolu lisesinde okuyorum.

Bende 9.sınıf öğrencisiyim ve kesinlikle günlük tekrarlarını aksatma normal şartlarda yani yazılı haftası son dakika golleri bayağı zordur ama en etkili şekilde hocanın yazdırdıkları altını çizdirdikleri yerleri çalış ve ardından yazılı örneği çözüp eksiklerini tamamlamaya çalış bunları yaparken dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durursan bence yüksek notlar alırsın :)

Bende 9.sınıf öğrencisiyim ve kesinlikle günlük tekrarlarını aksatma normal şartlarda yani yazılı haftası son dakika golleri bayağı zordur ama en etkili şekilde hocanın yazdırdıkları altını çizdirdikleri yerleri çalış ve ardından yazılı örneği çözüp eksiklerini tamamlamaya çalış bunları yaparken dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durursan bence yüksek notlar alırsın :)

Teşekkür ederim, inşallah yaparım bir şeyler. Gözüm çok yükseklerde değil. Zaten ben sözel derslere ağırlık veriyorum çünkü onlarda daha başarılıyım ve daha çok anlıyorum. Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı gibi. Mesela edebiyat notum 83. Ancak matematik notum 28 maalesef. Sayısal derslerde pek başarılı olduğum söylenemez. Matematik ve fizik en çöpü. Yine kimya sınavında çok iyi olmasa bile bir şeyler başarabildim zorla. Dersten kalmayayım o bana yeter :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, inşallah yaparım bir şeyler. Gözüm çok yükseklerde değil. Zaten ben sözel derslere ağırlık veriyorum çünkü onlarda daha başarılıyım ve daha çok anlıyorum. Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı gibi. Mesela edebiyat notum 83. Ancak matematik notum 28 maalesef. Sayısal derslerde pek başarılı olduğum söylenemez. Matematik ve fizik en çöpü. Yine kimya sınavında çok iyi olmasa bile bir şeyler başarabildim zorla. Dersten kalmayayım o bana yeter :)

O mantıkla ilerleme bence sözeli yapan sayısalıda yapabilir biraz gayret gösterin.

Bugün biyoloji sınavı olduk okul geneldi batırdık 50+ alanı kral yapacağız o derece yani sınıfta herkes birbirinden bakmaya çalışıyor tabii kimse bir şey bilmediği için nafile :D

O mantıkla ilerleme bence sözeli yapan sayısalıda yapabilir biraz gayret gösterin.
Ya hocam Kimya gibi dersleri belki çok çalışıp hallederim. Ama matematik olmuyor gerçekten bilmiyorum olmuyor. 4.sınıftan beri bu böyle. 4.sınıfta sınıf hocam "Matematiğini geliştirmeni istiyorum" demişti. Zamanında çalışmaya çalıştım falan ama başaramıyorum yok anlayamıyorum.

Ya hocam kimya gibi dersleri belki çok çalışıp hallederim. Ama matematik olmuyor gerçekten bilmiyorum olmuyor. 4.sınıftan beri bu böyle. 4.sınıfta sınıf hocam "matematiğini geliştirmeni istiyorum" demişti. Zamanında çalışmaya çalıştım falan ama başaramıyorum yok anlayamıyorum.

En azından TYT'yi geçecek kadar yapın 9.sınıf TYT temelidir bu konuları öğrensenizde yeterli.

Sağ olun hocam, dediğiniz gibi dersleri dinlemeye çok gayret edeceğim. Elimden geldiği kadar anlamaya çalışacağım. Hocanın önemli dediği yerleri tekrar edeceğim.

Ne mutlu size umarım hayalleriniz gerçekleşir Allah zihin açıklığı versin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı