9. sınıf bir MTAL lisesinde atp biyomedikal öğrencisiyim. İçimde hiç okuma isteğim yok ailem okumamı istiyor ben asla okumak istemiyorum bilgisayara çok ilgiliyim After Effects ve Photoshop gibi programları zorlanmadan rahatça kullanabiliyorum. Sanayi yani çok ağır işler dışında ve yapabildiğim ve ileride dükkan açabileceğim bir iş arıyorum sizce ne yapmalıyım? Okuma isteğim yok çalışmalı mıyım yoksa okumalı mıyım?
Okumak istemiyorsan okuma sonra çok pişman olursun. Eğer hedefin varsa çalış, çalışıp boş şeylere harcayacaksan o da mantıksız.
MESEM hayatınızı bitirir şimdiden söyleyeyim. Okumanız hayatınıza ve gelecekte ki iş hayatınıza çok katkı sağlayacak. Ailenin yüzünü karaya çıkarma dostum. O kadar para vermiş ailen okuman için. İlla 9. sınıfa geçtin diye saatlerce kafanı derslere vermene gerek yok. Başka şeylerde yapabilirsin. Sana tavsiye vereyim eğer 9. sınıfı geçersen diğer seneler boş geçecek ve rahat olacaksın. Çünkü her şey 9. sınıfta başlıyor eğer sen konuları iyi kavrarsan 10, 11 ve 12 hatta 12. sınıfta bile okula gitmeyebilirsin YKS sınavına çalışacaksın ben öyle yaptım.Zaten aklımda şu anlık okuma olayını bitirdim sanayi dışdında nerede çalışabilirim diye düşünüyorum asıl konu bu bir dükkan bulup direkt olarak MESEM'e geçeceğim.
MESEM hayatınızı bitirir şimdiden söyleyeyim. Okumanız hayatınıza ve gelecekte ki iş hayatınıza çok katkı sağlayacak. Ailenin yüzünü karaya çıkarma dostum. O kadar para vermiş ailen okuman için. İlla 9. sınıfa geçtin diye saatlerce kafanı derslere vermene gerek yok. Başka şeylerde yapabilirsin. Sana tavsiye vereyim eğer 9. sınıfı geçersen diğer seneler boş geçecek ve rahat olacaksın. Çünkü her şey 9. sınıfta başlıyor eğer sen konuları iyi kavrarsan 10, 11 ve 12 hatta 12. sınıfta bile okula gitmeyebilirsin YKS sınavına çalışacaksın ben öyle yaptım.
9. sınıf konularını iyice öğren diğer seneler boş zaten.
Şunu da söylemek istiyorum sana. İnsanların amelesi olacağına ve yıllarca çalışıp sadece asgari ücretin bir üstü maaş alma riskini taşımak istiyorsan okumayı bırak. Ama okuyup da okumayan insanların senin amelelerin olmasını istiyorsan bu 8 yıl süreci iyi kullanmaya çalış. Yıllarca kafanı eğerek 30 bin maaş ile geçinmen bu devirde zor. Okursan kendi işini kurarsın masa başında oturarak çok iyi para alırsın.
Yani hocam tekrardan söyleyeyim okulu bırakırsanız zaten insanlar Türkiye'den kaçıyor biliyorsunuzdur illa ki. Kaçmalarının sebebi iş yok iş olsa bile parada yok. Benim yengemin ablası var bilişim okuyor maalesef iş bulamıyor. Zor buldu oda havalimanında hostes oldu. Bir kaç yıl sonra hayat çok değişecek ve zorlanacağız.Sizlerden isteğim hangi işte çalışmalı kendimi geliştirmeliyim?
Düşüncem bir alanda kendimi ilerletip ustalık belgesi sonrası bir işletme açmak.
Yani hocam tekrardan söyleyeyim okulu bırakırsanız zaten insanlar Türkiye'den kaçıyor biliyorsunuzdur illaki. Kaçmalarının sebebi iş yok iş olsa bile parada yok. Benim yengemin ablası var bilişim okuyor maalesef iş bulamıyor. Zor buldu oda havalimanında hostes oldu. Birkaç yıl sonra hayat çok değişecek ve zorlanacağız.
Zaten üniversite sınavında bile boşta kalan birçok öğrenci vardı. Sosyal medyalarda yayınlandı illaki haberi görmüşsünüzdür. Zor yani artık iş bulmak hocam.
Hocam ortaokul başarı puanınız 95 ise neden okulu bırakıyorsunuz ki? Zaten ortaokulda ki konular lisede de tekrar edilmiş olmuyor mu? 9. sınıfta sıfırdan başlıyorsun yani. Sanki ilk defa okula başlamış gibi oluyorsun. 9. sınıf o kadarda zor değil ama konuları iyi öğrenirseniz evet 3 seneyi rahat atlatabilirsiniz. LGS puanına bakmanıza gerek yok zaten takmasanız da iyi.Ülkenin farkındayım fakat çok fazla kafamı bulandırıyor çalışıp ileride işletme açma fikri dediğinize göre 9. sınıfta dişimi sıkarsam kalan 3 seneyi rahatça geçirebileceğim doğru mu anladım o 3 senede okula çok sık gitmezsem zaten içimdeki sıkkınlık gidecek evde rahat rahat çalışabilirim zaten ortaokulda 4 senenin ortalaması 95 civarı derslerim iyi LGS'den 270 gibi bir puan aldım 4 sene komple yatarak biraz çabalasam olacakmış ailemin dediğine göre.
Eklemek istiyorum şehrimin eski MESEM müdürü babamın yakın arkadaşı ona da danıştık onun söylediği ise "eğer okuma isteği içinde yoksa düşünmeden bırak bir yer bul ve çalış ama orada da cıvıklık yapacaksan düşünme bile eğer dersen ki ben kendimi güzelce yetiştireceğim git çalış tabii ki"