9. sınıfta dersleri anlayamamak

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar merhaba. Bu sene 9. sınıfa geçtim. Şunu söyleyeyim ki biraz daha fazla dersler var. Arkadaşlar verimli çalışamıyorum sürekli yarım çalışıyorum ve plansızım. Sınavlar başlayacak fakat ben daha adamakıllı çalışmıyorum. Verimli ders yapamıyorum. Tarih çoğrafya çalışacağım ama bütün dersler hep ezber. Bende bütün konuyu ezberliyorum. Arkadaşlar bütün dersler ezber ben ne yapacağım?

Eğer iyi bir üniversite istiyorsan alışmaktan başka çaren yok zamanla alışırsın ama normal değilse kan testi vemeni ve dehb olup olmadığını araştırmanı öneririm.

Zaten Türkiye'nin eğitim sistemi ezber üstüne kurulu, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ezberleyin sınavdan yüksek alın geçin.

Her gün sadece 1 derse çalışmayı deneyebilirsin kolay dersler hariç. Ezber konusunda da ezberden çok tekrar ve soru çözmeye bakıyor bence iş.

9. Sınıf zaten ezber oğlu ezber. Biyolojide ezber yapmazsan hiçbir şey anlamıyorsun. İyi konu tekrarı yapman ve ezber yapman lazım.

Yapacak bir şey yok her konuyu işledikten sonra akşam eve gideceğin açacan tekrar yapıcan soru çözebilecek kıvama gelene kadar. Başka çare yok alışacaksın.

Yumurta tavuk son güne bıraktın he Tekrar yapmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten Türkiye'nin eğitim sistemi ezber üstüne kurulu, sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ezberleyin sınavdan yüksek alın geçin.

Hocam harbi bıktım. O kadar ders varki içim darlanıyor. Beyinm patlıyor. Sinirleniyorum kaygı telaş var. Yok birisine başlıyorum. Ezber diyi p sonraya bırakıyorum. Sonra diğere geçiyorum. Hangisine çalışacağım. Deli oluyorum. Bir de inanır mısınz fiziği hiç açmadım bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…