9. sınıfta imam hatip lisesinden Anadolu lisesine nakil aldırılabilir mi?

efeqwer

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim ortaokul OBP'm 82 gitmek istediğim Anadolu lisesi 80 OBP ile alıyor fakat ben şu an 9. sinifa gidiyorum ve derslerim kötü durumda. Ortalamam 50 küsurlerde ve 2 tane kaldığım ders var. Nakil aldırmak istesem aldirabilir miyim? Bir de şu an gittigim okul imam hatip lisesi, nakil aldirmak istediğim okul Anadolu lisesi. Bir sorun yaratır mı?

İmam hatipten Anadolu'ya geçmek mümkün, sorun yaratmaz hocam. Şu an geçiş yapma planın var ise nakil işlemi onaylansa bile, eğer sene sonunda sınıfta kalırsan ki sanmıyorum, o nakil geçersiz olur çünkü sınıfı geçmeden okul değişikliği yapılmıyor. Benim bildiğim kadarı ile bu kadar fakat yine diğer cevapları beklemeni öneririm.

Sınıfta kalmam diye düşünüyorum 2. sınavlara çalışıyorum 1.sinav sonuçlarından sonra.

Dediğim gibi bir sorun çıkartmaz hocam. Bana fikrimi sorarsan bir yarım dönem daha bekle bir dahaki sene geçiş yap çünkü geçeceğin okulda sizin okulunuzda olmayan dersler varsa geçtiğin okulun derslerinde zorluk çekebilirsin.

Aslında sormak istediğin şey şuydu benim 9.sinif ortalamami mi baz alacaklar yoksa ortaokul OBP sinimi.

Ha kusura bakmayın hocam. OBP'ni baz alarak okula alacaklar. Dediğin puanlara göre rahatlıkla girebilirsin. Eğer önünde bir öğrenci gibi ufak tefek şeyler olmazsa.

Tamam teşekkür ederim aklıma takılmıştı.chatgpt ye sorduğumda 9.sinif ilk dönemin ortalamasini alcaklarini söylemişti.rahatladim teşekkür ederim

Biliyorum uzattım ama ben 10.sinifta nakil aldırmak istesem 9.sinif obp si alinmaz dimi yoksa gidemem o okula

Son düzenleme:
Tamam teşekkür ederim aklıma takılmıştı. ChatGPT'ye sorduğumda 9.sinif ilk dönemin ortalamasini alacaklarini söylemişti. Rahatladim teşekkür ederim.

Biliyorum uzattım ama ben 10.sinifta nakil aldırmak istesem 9.sinif OBP'si alinmaz değil mi yoksa gidemem o okula.

Estağfurullah hocam. OBP geçerli olur yine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı