9. sınıfta nasıl ders çalışılır?

Lugatiturki1

Decapat
9. sınıfa yeni geçtim 8. sınıfta çalışma duzenimi hallettiğim için içimden durmadan ders çalışma isteği geliyor. Bu yaz ne yapmalıyım, nasıl başlamalıyım? Ayrıca AYT ve TYT mantığı nedir, nerelerden çalışmalıyım? Bana güzelce anlatabilecek biri yok mu?

9. sınıfa yeni geçtim 8. sınıfta çalışma duzenimi hallettiğim için içimden durmadan ders çalışma isteği geliyor. Bu yaz ne yapmalıyım, nasıl başlamalıyım? Ayrıca AYT ve TYT mantığı nedir, nerelerden çalışmalıyım? Bana güzelce anlatabilecek biri yok mu?
Genelde öğrenciler LGS den çıkınca 3 ay yatarlar yoruldum diye, sizinki de ilginç. En temel konular var da bilmiyorsunuz onları bilseniz çalışın diyeceğim de.

Bu yaz yat dinlen daha konularını bilmediğin için çalışabileceğin bir şey yok okul başlayınca halledersin.

Aga LGS'den yeni çıkmışsın dinlen bence. Ben sırf LGS'ye girdim diye 3 ay sadece oyun falan oynamıştım.

Daha dersleri görmeden bir şey yapmana gerek yok bence, kendini zorlamadan konular hakkında giriş videosu falan izle 9-10 sınıflar kolaydır eğer TYT isen bu sınıf konularını bilmen lazım 11-12 ise AYT dir, hangi bölümdeysen onun derslerini çözeceksin AYT'de.

TYT'nin açılımı Temel Yeterlilik Testi'dir. Türkçe, Sosyal Bilgiler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, DKAB veya Felsefe-2), Matematik ve Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) alanlarından 9. ve 10. sınıf konuları dahilinde bir sınavdır. YKS sınavlarında sonuçlarına %40 etkisi bulunur.

AYT'nin açılımı Alan Yeterlilik Testi'dir. Seçtiğin alana bağlı olarak (Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık) belirli derslerden 11. ve 12. sınıf konularını kapsayan bir sınavdır. YKS sınavlarında sonuçlarına %60 etkisi bulunur.

YDT'nin açılımı ise Yabancı Dil Testi'dir. Eğer yabancı dil bölümü okumak istersen AYT yerine bu sınava gireceksin. YKS sınavlarında sonuçlarına %60 etkisi bulunur.

TYT 9-10 konuları AYT 11-12 konuları kısaca.

Eğer 4 yıllık bir bölüm düşünüyorsan 2 sınavada girmen lazım.

Ancak 2 yıllık ön lisans yapacaksan sadece TYT girmen yeterli.

Daha dersleri görmeden bir şey yapmana gerek yok bence, kendini zorlamadan konular hakkında giriş videosu falan izle 9-10 sınıflar kolaydır eğer TYT isen bu sınıf konularını bilmen lazım 11-12 ise AYT dir, hangi bölümdeysen onun derslerini çözeceksin AYT'de.

TYT'nin açılımı Temel Yeterlilik Testi'dir. Türkçe, Sosyal Bilgiler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, DKAB veya Felsefe-2), Matematik ve Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) alanlarından 9. ve 10. sınıf konuları dahilinde bir sınavdır. YKS sınavlarında sonuçlarına %40 etkisi bulunur.

AYT'nin açılımı Alan Yeterlilik Testi'dir. Seçtiğin alana bağlı olarak (Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık) belirli derslerden 11. ve 12. sınıf konularını kapsayan bir sınavdır. YKS sınavlarında sonuçlarına %60 etkisi bulunur.

YDT'nin açılımı ise Yabancı Dil Testi'dir. Eğer yabancı dil bölümü okumak istersen AYT yerine bu sınava gireceksin. YKS sınavlarında sonuçlarına %60 etkisi bulunur.
Benim gideceğim lise eşit ağırlık var, ben kendim sayısal çalışıp mühendislik düşünüyorum.

TYT 9-10 konuları AYT 11-12 konuları kısaca.

Eğer 4 yıllık bir bölüm düşünüyorsan 2 sınavada girmen lazım.

Ancak 2 yıllık ön lisans yapacaksan sadece TYT girmen yeterli.
Tyt 11. Sınıfta görmüyoruz yani 10. Sınıfa kadar kendin TYT bitirince bitmis mi oluyor?

Merak ediyorum sadece, yani mesela paragraf çözmek etkili olur mu düz?

Bende bu sene 9.sınıfa geçiyorum ancak 8.sınıftan kalmış bir düzenim yok kısaca şöyle anlatayım sıkışmadıkça son güne gelmedikçe ders yapmam bu düzeni nasıl otutturdun?

Bende bu sene 9.sınıfa geçiyorum ancak 8.sınıftan kalmış bir düzenim yok kısaca şöyle anlatayım sıkışmadıkça son güne gelmedikçe ders yapmam bu düzeni nasıl otutturdun?
Kanka ben LGS'ye calisirken 380 falan bekliyordum, son 1 ay çalıştım, kendime her gün çalışmak zorundasın diye söylüyordum, ayrıca gidip adam gibi çalışıyordum. Yani bu senle alakalı, beynini yönetmen lazim.
TYT dediğimiz şey zaten 9. ve 10. sınıfın konularıdır. Araya çok az 11. sınıfın konuları da girebilir.

Evet olur. TYT için en önemli şeylerden biri paragraf çözmektir zaten.
TYT yaparak nereye gidebilirim? Ayrıca ben kendim AYT çalışsam sınavda sayısal vb. yapabilirim değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı