9. sınıfta nasıl tekrar yapılmalı ve test çözülmeli?

FangCrazY

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene 9. sınıfa geçtim ancak nasıl ders çalışacağımı bilmiyorum. LGS de düşük bir puan yaptıktan sonra akıllandım. Sözelim çok iyi, paragraf vb. de iyi ama sayısalım kötü. Fizik-kimya-biyoloji kolay ve kolay-orta konuları yapabiliyorum. Matematikte de öyle. Nasıl ders çalışabilirim? Tekrar yapıp konuyu öğrenip test mi çözmeliyim? Nasıl yöntemler var? YouTube üzerinden ders videolarını izliyorum. Paragraf hariç bir kitabım yok. Bilgi Sarmal'ın 9. sınıf yeni müfredat setini sipariş ettim. Yani daha 9. sınıfta aşırı çalışmam mı gerekiyor? Ben öyle düşünüyorum. Matematik temelim yok. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Ders çalışmak çok istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Nasıl yapabileceğimi bilsem her dakika ders çalışabilirim. Güzel taktikler verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Konuların önemli kısımlarını bir kağıda yaz hocanın altını çizdirdiği yerler falan varsa onları da yaz sonra o kağıdı sürekli okuyarak tekrarla okuldada yanında götür okuldada sürekli oku tekrarla ben bunu tavsiye ederim.

Hangi alanı seçersen seç, 9. ve 10. sınıf derslerini TYT için halletmen gerekiyor. Bu yüzden özellikle matematik temelini güçlendirmelisin. Aşırı çalışmana gerek yok, ancak matematik temelim hiç yok dediğin için en azından bu ders üzerinde yoğun çalış. Henüz vakit varken matematiği halletmen, YKS sürecinde sana büyük kolaylık sağlayacak. Özetle, matematik dışındaki derslerde hocanı derste iyi dinle, evde de YouTube’dan konu anlatımlarını izle; konular oturana kadar test çöz. Matematikte ekstra yapman gereken şey tahmin edeceğin gibi daha fazla test çözmek, sürekli formda kalacak kadar yani. Tabii ki kendine vakit ayırmayı da ihmal etme. İyi dersler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…