9. sınıfta öğretmenlerin kaynak aldırma hakkı var mı?

Nisshin

Decipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
●İ7 - 12700H ●32 GB DDR4 3200 MHz
●1 TB M2 SSD ●RTX 4060 ●Glorious Model I
●144 Hz 1 Ms IPS
LGS sınavında çok güzel sonuçlar elde ettim ve şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazandım. Fakat okula başladığımızdan beri kimya hocası, matematik hocası, edebiyat hocası kısacası TYT/AYT sınavında karşıma soru gelecek olan tüm branş hocaları diyor ki: Her gün kaynak varsa dersimden (yoksa alın) soru çözün. Tekrar yapın. Kitap okuyun vs. tabii ki konu tekrarına ve ağır (matematik ve fizik gibi gerçekten soru çözmemiz gereken dersler) derslerden soru çözmeye karşı değilim. Matematik, fizik ve edebiyattan kaynağım var fakat her dersten kaynağım yok. Her dersten kaynak alsam bile 1 günde verimli bir şekilde nasıl her dersten soru çözebilirim? Hocalar ilk başlarda kaynak önermekten bile korkuyorlardı fakat şimdi bir kaynak belirleyip dersi ondan işliyor, o kaynaktan ödev veriyor ve bazı hocalar zorunlu bir şekilde bu kaynağı alacaksın diyor. Bir de tarih hocası 1 okuma kitabından ve edebiyat hocası 2 okuma kitabından yazılı yapacakmış. Almanız zorunlu diyorlar. Bu kitapları zorunlu olarak neden almalıyım ki? Bildiğim kadarıyla benim kaynak almam zorunlu değil ve hocaların bu kaynağı alman zorunlu deme hakkı yok. Kusura bakmayın bayağı zorunlu dedim. Hocaların zorunlu demelerine rağmen benim o okuma kitaplarını almama hakkım var mı? Almazsam o kitap yazılılarına hocalarım 0 mı girerler? Her dersten kaynak alınır mı? 9. sınıf için tavsiyeleriniz nedir? 10/11/12. sınıf büyüklerim veya yeni mezun olmuş büyüklerim cevaplarsa sevinirim.

Neden almak istermiyorsun onu anlamış değilim. Hocaların bir bildikleri vardır ki aldırıyorlar. Senin okul sonrası verimli ders çalışabileceğin süreye göre ödev verirler, her dersten 100'er soru vermezler merak etme. Zorunluluk konusunda bir bilgim yok.

Bunun tamamen eğitim sistemindeki denetleme eksikliği vesaire kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir zorunluluk yok ben de hocalarıma söyledim ancak sonuç sözlü notumda kocaman bir 0. Her desten kaynak almana da gerek yok, ezber derslerini kitaptan okusan yeter.

Ders hocalarının size zorla test kitabı ya da kaynak aldırma gibi bir zorlaması mümkün değil. Ben 9. sınıf tekrarı kaldım. Bana da dendi almazsanız geçirmem diye paşalar gibi geçtim kimya dersinden o yüzden kafana takma ve sürekli derslere odaklanma kafanı falan dağıt hocam.

Bence almalısınız. Ders kitaplarıyla doğru düzgün bir yer kazanamazsınız. Şu okuma kitabına gelince en fazla şikayet edersiniz 3-5 ay sonra işlem başlanır hocaya hiçbir şey olmaz sizde 0 la kalırsınız.

Zorunlu değil diye biliyorum hocam

Konuyla alakasız ama LGS sınavına nasıl çalışmam gerektiğini tavsiyen var mı LGS sınavında sayısal daha çok puan getiriyor diye biliyorum derslerim ortanın bir üstü matematik ilk sınavdan 79 fenden 81 aldım.

Bir öğretmen olarak konuşuyorum

Hiçbir öğretmenin size kaynak aldırma zorunlulugu yok. Size tavsiye verebilir, sözlü notunuzu buradan vereceğim ama bu kaynağı almazsanız alternatif olarak şunu yapın diyebilir ama bu kaynağı almazsanız dersimden geçemezsiniz diye bir şey yok

Benim branşım bilgisayar olduğu için bizde kitap verilmiyor. Diğer derslerin kaynak kitaplarını 10 sene öncesinde aklımda ne kaldıysa o kadar hatırlıyorum.

Devletin verdiği kitaplar da çoğunlukla yeterli seviyede. Daha iyi çalışmak isteyen olursa elbette ek kaynak alabilir. Daha iyi sonuçlar elde edebilir ama öğretmenlerin devlet kitabını hiç incelemeyip direkt şu kitabı alın demesi tamamen öğretmenin sorumsuzluğu. Yanlış hatırlamıyorsam mezun senemde okuldaki kitapları açıp oradan baya çalışma imkanım olmuştu

Eğer öğretmen devletin verdiği kitapları beğenmeyip, bunu yetersiz bulup "çocuklar şu kitabı alırsanız sizin için daha iyi olur" derse hiçbir lafım yok. Ama dediğim gibi birçok öğretmen o kitapları incelemiyor bile

Hocam teşekkür ederim. Çoğu hocamız alsanız daha iyi olur diyor fakat 2-3 hocam zorunlu olarak alacaksın diyor. Fizik ve edebiyat derslerinden hocaların haklı olduğunu düşünerek aldım. Kaynak kitap zaten o kadar da zoruma gitmiyor. Asıl zoruma giden okuma kitabı. Zorunlu değilse almam fakat o zaman sözlüden 0 alırım. Bunun için şikayet etme veya dava açmayı vb. düşünmüyorum. Kitapları alıp kitap sınavlarına girsem ve sorun çıkarmasam bence en mantıklısı olur.

Yardım edebilirim. Nasıl senle iletişime geçebilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…